Hafta sonu havalar nasıl olacak? - Haritalı

Hava sıcaklığı Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Şubat 2014 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hafta sonu havalar nasıl olacak? - Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile sabah ilk saatlerde Samsun ve Sivas, gece saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde sis hadisesi, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güneyli yönlerden, sabah saatlerinde güneydoğu kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, gece saatlerinde Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SİS UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber