Gurbetçi çocuklara bakanlık koruması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, gurbetçilerin sorunlarının çözümü için yurt dışında teşkilatlar oluşturacak. Kurulan teşkilatlarla ailelerinden alınan Türk çocuklarının dilini ve kültürlerini hiç bilmediği ailelere verilmesi sonucu ortaya çıkan mağduriyetlerin önüne geçilmesi planlanıyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Mart 2014 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gurbetçi çocuklara bakanlık koruması

AYFER MALLI

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ya da Türk kökenli yabancı ülke vatandaşlarının yaşadığı sosyal uyum problemlerini son vermek isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, torba yasa ile gurbetçilere yurt dışında teşkilatlar kurulacağı müjdesini verdi. Aile Bakanı Ayşenur İslam, 'Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımızın bulundukları ülkeyle ilgili sorunlarının konuyu bilen uzmanlar tarafından çözülebilmesi için bundan sonra yurt dışı teşkilatları açabilme yetkisi alıyoruz. Önümüzdeki aylarda bununla ilgili yapılanmalarımızı tamamlayacağız.' dedi.

TÜRK AİLELERE VERİLECEKLER

Yurt dışında kurulacak teşkilatlarla çeşitli nedenlerle ailelerinden alınan Türk çocuklarının dilini ve kültürlerini hiç bilmediği ailelere verilmesi sonucu ortaya çıkan mağduriyetlerin önüne geçmek de amaçlanıyor. Çocukların yine Türk aileler yanında büyümesi sağlanacak. Bu kapsamda, yurt dışında yaşayan Türk aileler 'koruyucu aile' konusunda eğitilecek ve teşvik edilecek.

ÇOCUK BİRİMLERİ AÇILACAK

Gurbetçi ailelere yönelik yürütülecek politikalar çerçevesinde Türklerin ağırlıklı yaşadığı ülkelerdeki Büyükelçiliklerde Çocuk Birimleri açılması da planlanıyor. Yurt dışındaki ailelerin ve çocukların yaşadıkları problemlerle ilgilenecek olan Çocuk Birimleri, gerektiğinde Türki-ye'deki makamları harekete geçirecek. Başta Almanya, gibi Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı yerlerde teşkilatlar kurulacak.

Önümüzdeki aylarda faaliyete geçecek

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının sosyal uyum problemleri nedeniyle sosyal yardıma ihtiyaç duyabil-diğini ifade eden Aile Bakanı Ayşenur İslam, 'İhtiyaçların anında karşılanabilmesi ve bulundukları ülkeyle ilgili sorunların konuyu bilen uzmanlar tarafından çözülebilmesi için bundan sonra yurt dışı teşkilatları açabilme yetkisi alıyoruz. Önümüzdeki aylarda bununla ilgili yapılanmalarımızı tamamlayacağız' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber