'Taltif paraları himmet oldu'

Eski komiser Muhammet Fatih Çolak, Emniyet’teki cemaat yapılanmasının narkotik operasyonlarına katılmayan polislerin de taltif listelerine eklendiğini belirterek kişi başı toplanan 8-10 biner liranın Himmet Parası olarak cemaat kasasına aktarıldığını söyledi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Mart 2014 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Taltif paraları himmet oldu'

Seda Çakmak

PARALEL yapının hukuksuz talimatlarına uymadığı için meslekten ihraç edilen komiser Muhammet Fatih Çolak, Emniyet Teşkilatı'ndan cemaate nasıl para aktarıldığını anlattı. Büyük uyuşturucu operasyonlarına katılmayan cemaat yanlısı polislerin de isimleri taltif listelerine yazılarak kişi başına yılda 8 ila 10 bin lira arası ödül veriliyor. Bu paralar da "Himmet Parası" adı altında cemaat ağabeylerine teslim ediliyor.

İstanbul Narkotik Şube'de çalışırken paralel yapılanmanın mağduru olan komiser Çolak, Gülen Cemaati'nin, Emniyet'te aktif şubeler olarak anılan İstihbarat, Terörle Mücadele ve Kaçakçılık gibi şubeleri ele geçirmeye çalıştığını vurguladı. Çolak, cemaatin AK Parti iktidarıyla birlikte koruma şubelere de ağırlık verdiğini belirtti. Paralel yapının Emniyet'te kurduğu sisteme karşı gelenlere mobing uygulandığı, sürüldüğü hatta uydurma delillerle tutuklanarak meslekten ihraç edildiğini söyledi.

Kişi başı 8-10 bin lira gelir

Çolak, Narkotik Şube'nin cemaatin kalesi, İstihbarat'ın da arka bahçesi gibi değerlendirildiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Narkotik Şube'nin yaptığı büyük uyuşturucu operasyonlarının ardından operasyonda yer alan personele kişi başı senelik toplam 8 bin ile 10 bin TL arasında uyuşturucu ikramiyesi ödenir. Narkotikteki cemaat mensubu polisler, operasyonlara katılmayan İstihbarat Şube'deki cemaatçi arkadaşlarını da ikramiye tutanaklarına yazarlardı. Sonrasında da ikramiye bedeli olarak gelen paranın en az yarısı veya tamamı Himmet Parası adı altında cemaat abilerine teslim edilirdi.

Paralar cemaat kasasına

İstihbarat Şube'deki cemaatçi polisler de aydınlattığı bir terör olayıyla ilgili ikramiye tutanaklarına operasyonda görev almayan Narkotik mensubu polisleri yazarlardı. Cemaat mensubu polisler hiç bir görev almamalarına rağmen, sanki onlar operasyonlarda görevliymiş gibi taltif alırlardı. Böylece devletin kasasından çıkan paralar, sahte tutanaklarla cemaatin kasasına aktarılırdı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber