Sarıyer'de 111 sandık kayboldu

Yüksek Seçim Kurulu'nun 2011 seçimlerinden sonra CHP'li Sarıyer Belediyesi'ne belgeyle teslim ettiği seçim sandıklarından 111'i kayıplara karıştı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Mart 2014 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sarıyer'de 111 sandık kayboldu

BEHLÜL ÇETİNKAYA

Geçtiğimiz günlerde de hayali seçmen iddialarıyla gündeme gelen ancak yapılan açıklamalarla bu iddiaların yalanlandığı Sarıyer'de seçimlerde provokasyona sebep olabilecek bir olay yaşandı. YSK'nin 2011'de CHP'li Sarıyer Belediyesi'ne teslim ettiği seçim sandıklarının 111'inin kayıp olduğu anlaşıldı. Skandal, YSK'nin seçim sandıklarını belediyeden geri istemesiyle ortaya çıktı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) , 2011 yılında yapılan genel seçimlerin ardından ilçede kullanılan bin 81 seçim sandığını Sarıyer Belediyesi'ne emanet etti. Belediye de Fen İşleri Müdürlüğü'nde sandıkları muhafaza etti. Tutanakla belediyeye emanet edilen sandıklar ardan geçen üç yılın ardından İlçe Seçim Kurulu tarafından 30 Mart yerel seçimlerinde kullanılmak üzere geri istendi ancak Fen İşleri Müdürlüğü'ne verilen bin 81 sandıktan 111'inin kayıplara karıştığı ortaya çıktı.

SİYASİ PARTİLER HAREKETE GEÇTİ

Seçimlere sayılı günler kala ortaya çıkan skandal, kafalarda soru işareti bıraktı. Konuyla ilgili ortaya atılan iddialar ise yerem seçimlere hazırlanan siyasi partileri harekete geçirdi. Siyasi parti temsilcileri, çalınmış olabileceği düşünülen sandıklarla, 30 Mart yerel seçimlerinin sonuçları üzerinden provokasyona yönelme ihtimali düşünürken, ortaya atılan bazı iddialar bu kuşkuları güçlendirdi.

SEÇİMİ KAYBEDERLERSE SANDIKLAR BULUNACAK

Sandıkların kaybolması üzerine yapılan iddialardan biri kaybolan 111 sandığın bir gece CHP'li Sarıyer Belediyesi tarafından Belediye Başkanı Şükrü Genç'e yakın kişiler tarafından bir kamyona yüklenerek götürüldüğü şeklindeyken seçimlerin olumsuz sonuçlanması durumunda da bu sandıklar, farklı yerlerde bulunarak, oylar çalındı süsü verileceği de başka bir iddia oldu. Öte yandan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü kaybolan sandıklarla ilgili soruşturma başlattığı da belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber