Erdoğan: Barış elde silahla olmaz

Başbakan Erdoğan, "Barış elde silahla olmaz. Barış kavli leyyin ile olur, tatlı dille olur, hizmetle olur" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2014 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Barış elde silahla olmaz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da valilik önünde düzenlenen mitingde konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

"Türkiye'ye aynı dille, aynı üslupla konuşamayanlar, Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklamayanlar işte bu süreçten (çözüm süreci) rahatsız oluyorlar. İşte BDP, gerilimi siyaset tarzı yaptığı için, silahların gölgesinde siyaset yapmaya alıştığı için işte bu süreçten rahatsız oluyor. Şimdi elinden istismar araçları kayıp gidiyor. Gençlerin yaşıyor olması, kanın durması, gözyaşının durması, yoksulluğun sona ermesi BDP'nin elindeki istismar aracını alıyor ve BDP bundan rahatsız oluyor"

"Barış elde silahla olmaz. Barış kavli leyyin ile olur, tatlı dille olur, hizmetle olur. İşte biz sizi seviyoruz. İşte barışın temsilcileri burada. Bu ülkede barışın teminatı biziz. Onun için bu reformları yaptık. Yapmaya devam ediyoruz"

"Bakınız, seçimde bunlar sizi yanıltabilir. Başka oyunlar oynarlar. Oy pusulası üzerinde AK Parti'nin sütununa oyu vururken oraya 'Esma yazın' da diyebilirler. Sakın bu oyuna gelmeyin. En ufak bir yazı olmayacak. Sadece mühür."

Erdoğan'dan "füruat" göndermesi

Başbakan Erdoğan, paralel yapının ev ev dolaşarak, "AK Parti'ye oy vermeyin" propagandası yaptığını belirterek, "Bunlara 'Senin hocan benim başımı açmam için fetva veren hocadır, 'defol' diyin" ifadelerini kullandı.

Batman'da halka hitap eden Erdoğan, BDP'yi eleştirdi. Çözüm sürecinin önemini anlatan ve destek isteyen Erdoğan, (Barış elde silahla olma, tatlı dille, hizmetle olur) Batman'da halka hitap eden Başbakan Erdoğan, "Çözümün, barışın gelmesinden rahatsız olanlar var. Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayamayanlar süreçten rahatsızlar" dedi.

Paralel yapının ev ev dolaşarak, "AK Parti'ye oy vermeyin" propagandası yaptığını anlatan Erdoğan, "Bunlara 'Senin hocan benim başımı açmam için fetva veren hocadır, 'defol' diyin" ifadelerini kullandı.

"Pensilvanya, Gezi olaylarının arkasında duruyor"

"Pensilvanya, Gezi olaylarının arkasında duruyor. Buraya fitne mesajları gönderiyor. Bazı kendini bilmez işverenler de sokakları ateşe verme çağrısı yapıyor. Malum medya, densizce, hayasızca, edepsizce günlerdir sokaklarda çatışma çağrısı yapıyor. İnanın bunların gözyaşı sahte. Bunlar çocukların ölümüne ağlayamayacak kadar taş kalpliler. Bunların çocuklara gerçekten merhameti olsaydı, o merhameti biz Mısır'daki, Filistin'deki, Suriye'deki çocuklar için de görürdük. Bunların çocuklara gerçekten acımaları, merhametleri olsaydı biz bunu çözüm sürecinde görürdük ama göremedik"

AYRINTILAR GELİYOR...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber