Yüksek lisans yapan kız çocuğun nafakası kaldırıldı

Ankara 11. Aile Mahkemesi, işten ayrılarak, yüksek lisansa devam eden kız çocuğuna ödenen nafakanın kaldırılmasına hükmetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2014 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksek lisans yapan kız çocuğun nafakası kaldırıldı

BARIŞ KILIÇ - Ankara 11. Aile Mahkemesi, işten ayrılarak, yüksek lisansa devam eden kız çocuğuna ödenen nafakanın kaldırılması talebini kabul etti.

Gerekçeli karara göre, Ö.A. adlı baba, kızı G.A'ya ödediği nafakanın kaldırılması için dava açtı.

Baba, dava dilekçesinde, kızına 2009'dan bu yana nafaka ödediğini, 200 lira olan nafakanın 2012'de 270 liraya yükseltildiğini belirtti.

Kızının okulundan mezun olduğunu, bir çocuğu daha bulunduğunu ve onun için de nafaka ödediğini bildiren baba, asgari ücretle çalıştığını ve ücretini de düzenli alamadığını ifade etti. Davacı baba, bu sebeplerle kızı lehine takdir edilen nafakanın kaldırılmasını istedi.

Davalı kızın avukatı ise yargılama aşamasında, müvekkilinin okulu bitirerek, işe girdiğini, bu nedenle icra müdürlüğüne başvurarak, nafakanın ödenmemesini talep ettiklerini, ancak dava açıldıktan sonra Gazi Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine devam eden müvekkilinin iş ve yüksek lisansı birlikte sürdüremediğini ve işten ayrıldığını anlattı.

Avukat, bu sebeplerle davanın reddini ve babanın, müvekkiline nafaka ödemeye devam etmesine karar verilmesini istedi.

Hakim Mustafa Karadağ, dava sonucunda babanın ödediği yardım nafakasının kaldırılmasına hükmetti.

Hükmün gerekçesinde, kızın öğrenimini bitirip bir işe girdiğine işaret edildi, böylece davacı babanın, davalı kızının ihtiyaçlarını karşılamasına katkıda bulunma yükümlülüğünün sona erdiği belirtildi.

Kararda, kızın, yüksek lisans eğitimine başlaması dolayısıyla işten ayrılmasının, hükme esas alınmadığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber