Sahte polis dolandırıcıları yakalandı

İzmir'de vatandaşlara polis olduklarını söyleyerek dolandırıcılık yapan 6 zanlı yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2014 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte polis dolandırıcıları yakalandı

İzmir'de vatandaşları telefonla arayarak "Hesabınızdan terör örgütüne para aktarıldığını tespit ettik. Olayı çözebilmemiz için hesabınızdaki parayı vereceğimiz hesap numarasına yatırın" diyerek dolandırıcılık yapan 4 kişi, "Son zamanlarda kimliğinizin fotokopisini bir yere verdiniz ya da kaybettiniz mi? Dolandırıcılar adınıza şirket kurmuş, paranızı kaybetmemek için vereceğimiz hesaba yatırın." diyerek vatandaşları kandıran 2 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptıkları ortak çalışmada İ.T., M.T. ve Suriye uyruklu T.C.'nin vatandaşları hesaplarından terör örgütüne para aktarıldığını tespit ettiklerini söyleyerek kandırdıkları tespit edildi. Vatandaşlardan parayı belirlenen yerde kendilerine teslim etmelerini isteyen dolandırıcıları polis buluşma yerinde suçüstü yakaladı. Diğer yandan aynı gün Karşıyaka İlçesi'nde bir vatandaşın benzer yöntemle 40 bin TL dolandırıldığı bilgisini alan polis yakalanan 3 kişinin dışında bu olayın zanlısı ve birlikte çalıştıkları 4. kişi olan İ.T.'yi Basmane İlçesinde bir adrese yaptıkları baskınla yakaladı. Yakalanan zanlının yanında 40 bin TL ele geçirildi. 4 zanlının bu yöntemlerle vatandaşları toplamda 110 bin TL dolandırdıkları tespit edildi.

Ayrıca vatandaşları arayarak "Son zamanlarda kimliğinizin fotokopisini bir yere verdiniz ya da kaybettiniz mi? Dolandırıcılar adınıza şirket kurmuş, paranızı kaybetmemek için vereceğimiz hesaba yatırın." diyerek dolandırıcılık yapan H.Ç. ve A.Y. İzmir Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Balçova Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonucu yine buluşma yerinde kısa bir kovalamacanın ardından yakalandı.

6 zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber