Hırsızlar, 4 bin yeşil kart çaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2006 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in en kalabalık nüfusa sahip ilçesi Kızıltepe'de yeşil kart sağlık karneleri ile birlikte resmî mühürler çalındı.

60 bin kişinin yeşil kartlı olduğu 250 bin nüfuslu ilçede her gün 250 kişinin yeşil kart başvurusu yaptığı ifade ediliyor. Hırsızların özel idare müdürlüğünde bulunan yeşil kart bürosuna, önceki akşam geç saatlerde binanın arka tarafında bulunan havalandırma pencerelerini kırarak içeri girdikleri belirlendi. Çalınan koliler dolusu yeşil kart sağlık karneleri ile mührü alarak kayıplara karışan kişi ya da kişilerin aranmasına başlandı. Sağlık karnelerinin bölgede el altından satılmak üzere çalındığı öne sürüldü.

Kaymakam Fecri Fikret Çelik, bürodan AJ Serisi'nden 922961'den 926880'e kadar olan sağlık karnelerinin çalındığını açıkladı. ?Hırsızlar sadece sağlık karnelerini değil, vatandaşların sağlığını da çaldı.? diyen Çelik, ?Yeşil kart bekleyen ve acil durumda olan çok sayıda hastamız var. Hasta vatandaşımızın acil tedavi beklediği bir sırada bu şekilde bir hırsızlık olayının gerçekleşmesi bizleri fazlasıyla üzmüştür. Alınan karnelerin seri numaraları belli. Söz konusu karnelerle hiçbir işlem yapamazlar. Failler er ya da geç yakalanacaktır.'' şeklinde konuştu. Kaymakam Çelik, gelen yoğun talep üzerine 10 bin yeni istekte bulunduklarını açıklamıştı. Bölgede pek çok sahte yeşil kartın para karşılığı satıldığı tespit edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber