Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2006 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, toplantıda görüşülen konularla ilgili bilgi verdi. Çiçek'in açıklamaları şöyle:

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan toplantı, yaklaşık 5 saat 45 dakika sürdü.

Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, toplantıda görüşülen konularla ilgili bilgi verdi. Çiçek'in açıklamaları özetle şöyle:

"Çimonto fiyatları ile ilgili yaşanan sıkıntı konuşulan konulardan biri...

Uluslararası Ceza Hukuku Konferansı Türkiye'de yapılacak. Bu konuda hükümet olarak her türlü desteği verecek. Bu konuda toplantıda konuşulan konular arasında...

EKSPO 15 toplantısının Türkiye'de yapılması ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bizim aday gösterdiğimiz ilimiz İzmir'dir.

Diğer iç ve dış siyasetle ilgili bazı konularda toplantıda görüşüldü.

Çiçek açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Çete suçlamaları ile ilgili hükümette bir kafa karışıklığı mı var? şeklindeki soruya Çiçek net yanıt verdi: "Herhangi bir kafa karışıklığı sözkonusu değildi. Kurallar bellidir. Kesin sonuç ortaya çıkmadan şu şudru demek mümkün değildir.

Basın hijyenik olmayan ve filitre edilmemiş bilgileri almaya tercih ediyor. Basın hazırlık tahkikatında olan bilgileri yazmakta bir bais görmüyor. Biz birkaç günlük demokratik sabır istedik. Fakat bu konuda karşılık görmedik. Filitre edilmemiş bilgileri yayınlamak bazı sıkıntıları beraberinde getirecektir.

Terörle Mücadele Yasası ile ilgili Adalet Komisyonu'nda çalışmalar sürüyor. Terörle Mücadele Yasası herkesin katılımını arzu ettik. Haziran sonuna kadar bu yasalar çıksın diye çalışmalar sürüyor.

Ülkede huzur ve barışın sağlamasından sorumlu olan hükümettin. Danıştay'a saldırıda rahatsız edilmek istenen makam hükümettir. Bu yöndeki ifadeler doğrudur, yanlış değildir. Danıştaya yönelik saldırıda saldırganlar belli hedeflerde hedefine ulaştı.

Kişilerle ilgili fikir olarak bağlantı kurabilirsiniz bunu delillendirmek gerekir. Hazırlık tahkikatında yasalara uygun davranılmalı. Saldırıyı yapanları terör örgütü olarak nitelendirmek için yasalar bellidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber