'Karalama' suçuna 1 yıl 15 gün ceza

Türkiye’nin Münster Başkonsolosluğu başta olmak üzere pek çok birimde usulsüz işlemler yapıldığını iddia eden T.İ.’ye ‘iftira’ suçundan ceza verildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Nisan 2014 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ÖNDER YILMAZ Ankara

Dışişleri Bakanlığı ve Almanya Büyükelçiliği, Münster Başkonsolosluğu başta olmak üzere çeşitli birimlerdeki yolsuzluk ve cinsel ilişki iddialarıyla çalkalanıyor. T.İ. adlı kişi, Münster Başkonsolosluğu başta olmak üzere Almanya misyonundaki birçok birimde usulsüz işlemler yapıldığını, çalışanlar arasında gayri ahlaki ilişkiler yaşandığını öne sürerek TBMM Dilekçe Komisyonu'na şikayet başvurusu yaptı.

TBMM Dilekçe Komisyonu, T.İ.'nin başvurusunu derhal işleme alarak durumu Dışişleri Bakanlığı'na sordu.

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı araştırmada, Münster Başkonsolosu dahil 17 çalışan hakkındaki iddiaları 'karalama' olarak nitelendirdi. Dışişleri Bakanlığı'nın iddialarını kanıtlamadığı için hakkında suç duyurusunda bulunduğu T.İ., 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

'Alışkanlık haline getirdi'

Dışişleri Bakanlığı, Dilekçe Komisyonu'na gönderdiği yazıda, T.İ.'nin dilekçesinde yer alan iddia ve şikayetlerin daha önce Berlin Büyükelçiliği ile Dışişleri Bakanlığı'na da iletildiğini, bu çerçevede Berlin Büyükelçiği'nin bir araştırma yaptığı ifade etti. Bakanlık yazısında, yapılan araştırmalar sonucunda T.İ. için "Almanya'daki misyonlarda çalışanları üst makamlara şikayet etmeyi alışkanlık haline getirmiştir" denildi.

Başkonsolos ihtar çekti

Dışişleri Bakanlığı, Münster Başkonsolosu'nun, 8 Kasım 2013 ve 17 Aralık 2013 tarihlerinde T.İ.'ye iki ihtarname gönderdiğini vurgulayarak, "Başkonsolosluk'ta, Başkonsolos dahil 17 memur aleyhindeki iddialarına ilişkin elindeki belgeleri Dışişleri Bakanlığı'na ve Berlin Büyükelçiliği'ne iletmesi gerektiği bildirilmiş, T.İ.'nin ihtarnamelere cevap vermediği görülmüştür" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber