Sağlık koleksiyonumuz artık milli

70 bin eserle Türkiye'nin en zengin sağlık koleksiyonuna sahip Refik Saydam Hıfzıssıhha İhtisas Kütüphanesi, Milli Kütüphaneye devredildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2014 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TUĞBA ÖZGÜR DURMAZ - 70 bin eserle Türkiye'nin en zengin sağlık koleksiyonuna sahip Refik Saydam Hıfzıssıhha İhtisas Kütüphanesi, Milli Kütüphaneye devredildi.

Ulusal arşiv açısından önemli bir kazanım olarak değerlendirilen koleksiyonda, Türkçe'nin yanı sıra yabancı dillerde kitap, dergi, ansiklopedik danışma kaynağı, tez ve bilimsel raporlar yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bünyesindeki, Refik Saydam Hıfzıssıhha İhtisas Kütüphanesinin 1920'li yıllardan günümüze titizlikle oluşturduğu tıp koleksiyonunun Milli Kütüphane Başkanlığına devri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan ortak protokolle gerçekleşti.

Ulusal arşiv açısından önemli bir kazanım olarak değerlendirilen koleksiyonun, aynı zamanda Milli Kütüphanenin kendi koleksiyona da nitelik ve nicelik açısından büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Koleksiyonun, en kısa sürede Milli Kütüphane salonlarında araştırmacıların hizmetine sunulması için Bakanlık, hijyen ve envanter çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

-Koleksiyonu, 5 elektronik veri tabanı zenginleştirecek

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı bünyesinde üretilen akademik çalışmalar da Milli Kütüphane koleksiyonuna süreç içinde dahil edilerek, süreklilik sağlanacak.

Bu kapsamda, tıp alanındaki gelişmelerin takibini sağlayabilmek ve koleksiyonu zenginleştirmek üzere 5 ayrı elektronik veri tabanından oluşan "Hospital Collection" da kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Hospital Collection ile onkoloji, nöroloji, endokrinoloji, kalp damar hastalıkları, immünoloji, dermatoloji, dişçilik, ortopedi, jinekoloji, psikiyatri, radyoloji, medikal bilimler, anestezi bilimi, pediatri, halk sağlığı, cerrahi, travmatoloji, farmakoloji gibi disiplinlerde 1980'den günümüze bilimsel ve akademik içeriğe sahip 3 bin 200 tam metin dergi ile 20 bin metne erişim sağlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber