01/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2006 06:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü, saat 15.30'da da Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 18.10'da TBMM Personeli Sosyal Dayanışma Turnuvası final maçı ve ödül törenine katılacak.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.
- TBMM Adalet Komisyonu toplantısı saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı 11.00-14.30 saatleri arasında yapılacak.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplantısı saat 16.00'da yapılacak.
- TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu toplantısı saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
- TBMM AB Komisyonu toplantısı saat 13.30'da yapılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.30'da Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u kabul edecek. Saat 13.00'te TAI'yi ziyaret edecek olan Erdoğan, saat 15.30'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşecek. Başbakan Erdoğan, saat 17.00'de de Yüksek Planlama Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 10.00'da, KOSGEB-Hacettepe Üniversitesi İşbirliği Protokolü' tanıtım toplantısına, saat 14.00'te Ankara Ticaret Odası Borsası Komiteler Müşterek Toplantısı'na katılacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, saat 10.30'da Çırağan Palace Kempinski'de, Vodafone'un Telsim'i devralma imza töreni ve basın toplantısına katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 09.00'da Polat Renaissance Otel'de yapılacak olan 'Uluslararası Deprem Güvenliği Çalıştayı'na katılacak.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 14.30'da Lütfü Kırdar Marmara Salonu'nda düzenlenecek olan 'El Emeği Sergisi'ne katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Hür-Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, kutlama
- Desan Tersanesi işçileri, Ankara'da saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.
- Türk Tabipler Birliği (TTB), saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- RTÜK Başkanı Zahit Akman, saat 11.00'de, 'Çocuk Gözüyle Televizyonda Şiddet' konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verecek.
- Yurt-Kur Türk Sanat Müziği Korosu, Ankara'da saat 19.00'da yıl sonu konseri verecek.
- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Merkezi'nin açılış töreni, saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, saat 11.00'de Endonezya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne yardım çeki teslim edecek.
- Etimesgut Belediyesi, 78. kuruluş yıldönümü münasebetiyle saat 15.00'te tören düzenleyecek.
- Umman Milli Ekonomi Bakanı Ahmet Bin Abdulnabi Macki, saat 11.00'de TOBB'u ziyaret edecek.
- Ankara Sanayi Odası (ASO), saat 14.00'te, Sincan bölgesindeki ilköğretim okullarında görevli rehber öğretmenlerle bir toplantı gerçekleştirecek.
- Türkiye Noterler Birliği 35. Olağan Genel Kongresi, Ankara'da saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 11.00'de Hidiv Kasrı'nda, "Üniversitelerin Akademik Araştırmalarına Destek Projesi" konusunda bilgi verecek. Topbaş, saat 15.00'te de Tiflis Belediye Başkanı Gigi Uguluva ile görüşecek.
- İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nde saat 11.30'da basın açıklaması yapılacak.
- Bir grup, Van'da görülecek Şemdinli Olayları Davası ile ilgili olarak, saat 12.30'da Taksim Gezi Parkı'nda basın açıklaması yapacak.
- İstanbul Üniversitesi Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen öğrenci şenliği, saat 12.00'de Fen Fakültesi Vezneciler girişinde yapılacak.
- ÖNDER tarafından düzenlenecek olan II. İmam Hatipliler Kurultayı ile ilgili tanıtım toplantısı, saat 09.30'da, derneğin Cağaloğlu'ndaki merkez binasında yapılacak.
- "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Dance Fest 06", saat 19.00'da Tophane-i Amire'de gerçekleştirilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------------
Vodafone'un Telsim'i devralma imza töreni
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ile Vodafone CEO Vekili Sör Julian Horn Smith, Vodafone Doğu Avrupa, Ortadoğu, Asya Pasifik ve İştirakleri CEO'su Paul Donovan ve Telsim CEO'su Atilla Vitai'nin katılımı ile gerçekleşecek olan Vodafone'un Telsim'i devralma imza töreni ve basın toplantısı, saat 10.30'da Çırağan Palace Kempinski'de yapılacak.

Uluslararası Deprem Güvenliği Çalıştayı
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılacağı "Uluslararası Deprem Güvenliği Çalıştayı", saat 09.00'da Polat Renaissance Otel'de yapılacak.

Sürdürülebilirlik ve İyi Yönetim Paneli
- İsveç Ticaret Merkezi, İsveç Büyükelçiliği ve Capital Dergisi tarafından yürütülen "GOOD- İyi kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilir Büyüme Programı"nin dördüncü ayağı olan "Sürdürülebilirlik ve İyi Yönetim Paneli", Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doç. Dr. Doğan Cansızlar'ın katılımıyla saat 09.30'da Pera Müzesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşecek. Panele, İsveç iş dünyasının en etkili isimlerinden oluşan 25 CEO katılacak.

Subconist 5. Yan Sanayi Ürünleri Fuarı
- İstanbul Ticaret Odası, Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği ve Dış Ticaret Müşteşarlığı'nın destekleri ile Media Force Fuarcılık organizasyonuyla düzenlenen olan Subconist 5. Yan Sanayi Ürünleri Fuarı, saat 11.30'da CNR Fuar Merkezi'nde İTO Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından açılacak.

'Kadınlara Satın Aldıran Nedir' konulu konferans
- IMI Conferences, saat 09.30'da Swiss Otel'de düzenlenecek 'Kadınlara Satın Aldıran Nedir ve Bu Önemli Pazarda Payınızı Nasıl Artırırsınız' konulu konferans ile ödüllü bir pazarlamacı ve kadınlar konusunda usta bir araştırmacı ve uzman olan Lisa Johnson'ı deneyimlerini paylaşmak üzere Türk yöneticilerle buluşturacak.

AİFD konferansının ardından
- Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) tarafından düzenlenen "Sağlık ve İlaç Ekonomisinde Eğilimler: Dünya ve Türkiye'deki Gelişmeler" başlıklı konferansta konuşmacı olan Prof. Frank Lichtenberg (Columbia Üniversitesi, İş İdaresi Bölümü Yüksek Lisans Öğretim Üyesi) ve John O'Brian (İrlanda Başbakan Yardımcısı Ekonomi Danışmanı), Hyatt Otel'de saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

'Avrupa'da Banka Sigortacılığı ve Türkiye'deki geleceği' semineri
- Türkiye'de, Banka Sigortacılığı'na yönelik büyüyen ilgi karşısında Türkiye'deki ilk Finansal Kurumlar Danışmanı olan Gras Savoye, Willis ile özellikle Banka Sigortacılığı alanında uzmanlaşmış uluslararası lider reasürans şirketi Hannover Life Re'nin düzenlediği 'Avrupa'da Banka Sigortacılığı ve Türkiye'deki geleceği' ile ilgili seminer saat 09.00'da Conrad Hotel'de yapılacak.

Gürcistan Kültür Günleri
- "Gürcistan Kültür Günleri", saat 19.00'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda "Dün ve Bugün Gürcistan" Sergisi ile açılacak. Organizasyonu İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tiflis Belediyesi ve Gürcistan Ankara Büyükelçiliği ortaklaşa gerçekleştirecek.

Karayipler ve Latin Amerika festivalinin tanıtım toplantısı
- Karayipler ve Latin Amerika Derneği'nin de tertipleyeceği festival ve etkinlikler bu yıl 5-12 Haziran tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'da Latin Amerika ve Karayipleri tüm renkleriyle Türkiye'ye tanıtacak. Festivalin tanıtımı amacıyla saat 11.00'de Hilton Otel'de bir basın toplantısı düzenlenecek. Toplantıya Dışişleri Bakanlığı İkili İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi Selahattin Alpar da katılarak bilgi verecek.

Microsoft Kurumsal Güvenlik Çözümleri Semineri
- Microsoft'un güvenlik vizyonuna ve gelişen ve genişleyen güvenlik ürün ailesinin sunduğu fonksiyonlar hakkında ayrıntılı bilgi sunacağı 'Microsoft Kurumsal Güvenlik Çözümleri Semineri', saat 09.15'te Conrad Otel'de yapılacak.

Hyundai'nin toplantısı
- Hyundai İş Makineleri Türkiye Temsilcisi HMF Makina'nın, yeni ürünler ve şovlarla yer alacağı 16. Uluslararası İş Makineleri ve İnşaat Teknolojileri Fuarı - Ankomak 2006'ya katılımını kutlacağı toplantısı, saat 16.00'da CNR Fuar Merkezi'nde yapılacak.

Tohum Otizm Vakfı'nın geleneksel 3. Otistik Çocuklarla El Ele Bahar Şenliği
- Tohum Otizm Vakfı'nın geleneksel 3. Otistik Çocuklarla El Ele Bahar Şenliği saat 11.00'de Seyrantepe Atatürk lİlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilecek. Şenliğe, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Tohum Otizm Vakfı Kurucu ve Başkanı Mine Narin, Tohum Otizm Vakfı Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü Şube Müdürü Halis Kuralay, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Bölümü Şube Müdürü Güner Ergenç ve aralarında otistik ve yeterli öğrencilerin olduğu bin 500 kişilik öğrenci grubu ve veliler katılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------------
Irak'ta kan durmuyor
- Irak'ta yeni hükümet kurulmasına rağmen masum sivilleri hedef alan terör saldırıları devam ediyor.

Endonezya'daki şiddetli deprem
- Cumartesi günü meydana gelen şiddetli depremde 6 bine yakın kişinin öldüğü Endonezya'da yaralar sarılmaya çalışılıyor.

ILO'nun yıllık olağan konferansı
- Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) yıllık olağan konferansı devam ediyor.

Abbas'ın Tunus ziyareti
- Filistin lideri Mahmud Abbas'ın 3 gün süren Tunus ziyareti sona eriyor.

Alman Parlamentosu'nda oylama
- Almanya Parlamentosu, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilecek seçimlerde görev alacak bir polis gücü gönderilip gönderilmemesi konusunu oylayacak.

İran'ın nükleer programı
- Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi 5 ülkenin ve Almanya'nın dışişleri bakanları, Avusturya'nın başkenti Viyana'da biraraya gelerek, İran'ın nükleer programından kaynaklanan krizin çözümü için görüşmelerde bulunacak.
- ABD, İran ile direkt görüşmelere başlayabileceğinin sinyallerini verdi. Bush, İran'ın uranyum zenginleştirme çalışmalarını askıya alması halinde, müzakerelere başlanabileceğini açıkladı.

CIA'in yeni başkanı Hayden yemin etti
- ABD Hava Kuvvetleri eski Komutanı Michael Hayden, yemin ederek göreve başladı. Hayden'in CIA Başkanlığı'na getirilmesinin yankıları sürüyor.

Sivastopol'de 2. Dünya Savaşı'na ait mayın bulundu
- Sivastopol'de bulunan mayının denizden çıkarılarak patlatılması bekleniyor.

Filistin'de "Gece Nişancı Timi" kuruldu
- Yeni tim, İsrail'e karşı gövde gösterisi yapıyor.

Dünya Ekonomi Forumu Afrika'da devam ediyor
- Afrika'daki Dünya Ekonomi Forumu'nun ikinci gününde çeşitli toplantılar yapılacak.

SPOR GÜNDEMİ
------------------------
- Galatasaray Şampiyonluk Balosu ile ilgili tamamlanan hazırlıklar konusunda Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Dedehayır, saat 12.30'da Mecidiyeköy'deki kulüp merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.
- Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi'nde mücadele veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, teknik direktörlüğe getirdiği 17 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve yardımcısı Arif Erdem ile saat 11.00'de Malta Köşkü'nde sözleşme imzalayacak.
- 23 farklı ülkeden toplam 91 ekibin kayıt yaptırdığı BP Ultimate Acropolis Rallisi, saat 18.00'de Olimpiyat Stadı'ndaki seremoni startı ve ardından geçilecek özel seyirci etabıyla başlayacak.
- Bayan Boks Milli Takımı, 6-11 Haziran tarihleri arasında İtalya'da düzenlenecek Avrupa Birliği Boks Şampiyonası için çalışmalarını Ordu Durugöl Kamp Eğitim Merkezi'nde sürdürüyor.
- Patos Football Fever'ın finali, Maltepe Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. Finale kalan 2 kişi Fransa'da yapılacak Elektronik Sporlar Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek.
- Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinin programının, basın akreditasyon kriterlerinin ve organizasyon hedeflerinin anlatılacağı toplantı, 1 Haziran 2006 Perşembe günü Türkiye Spor Yazarları Derneği Levent Tesisleri'nde yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber