Ameliyatsız tedavi ile literatüre girdi

Doç. Dr. Kılıç’ın kalp etrafındaki yırtıkları ameliyatsız tedavi ettiği yöntem literatüre girdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Nisan 2014 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ameliyatsız tedavi ile literatüre girdi

GÖKHAN KARAKAŞ

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı İnvazif Kardiyoloji Araştırma ve Uygulama Birimi'nde Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Teoman Kılıç'ın protez kalp kapakçığı üzerinde uzun yılladır çalışarak geliştirdiği ameliyatsız yöntem, Teksas Kalp Enstitüsü dergisinde yayımlandı.


Doç. Dr. Kılıç, geçen yıl Almanya'daki Almanya Mainz Johannes Gutenberg Üniversitesi'nde "Dünyanın en yaşlı hastasına ameliyatsız kalp kapağı değişimi" işlemini başarıyla uygulayarak saygın bilim dergisi Journal of Heart Valve Disease'e makale yazmıştı. Doç. Dr. Kılıç, son aylarda açık cerrahi yöntemiyle protez kalp kapağı takılmış hastaların kapak etrafında görülen yırtık veya deliklerin ameliyatsız kapatılmasına yoğunlaştı. 16 hastayı ameliyat etmeden sağlığına kavuşturan yöntemi başarıyla uygulayan Doç. Dr. Yıldız'ın yöntemi geçtiğimiz günlerde Texas Heart Journal'da yayınlandı.
Doç. Dr. Teoman Kılıç, Doç. Dr. Tayfun Şahin ve Prof. Dr. Ertan Ural ile birlikte ameliyatsız uyguladıkları özel yöntemde, kasık bölgesinden kalp kapakçığına ulaştıklarını belirtti. Kılıç, "Kasık bölgesindeki küçük bir kesik açıyoruz. Kesiği takiben ana kasık atardamarına bir boru yerleştiriyoruz ve özel tellerle sol karıncıktan sol kulakçığa geçecek şekilde kalp içi deliğini geçiyoruz. Deliğin ön ve arka tarafını tamamen kapsayacak özel cihazları anjiyo ve ekokardiyografi eşliğinde yerleştirerek deliği tamamen kapatabiliyoruz. Dünyada uygulanan yöntemi tersten geliştirerek bu sonuca ulaştık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber