Zabıt katibi alımında mezuniyet haksızlığı

Zabıt katipliği sınavına katılacak adaylar, Adalet Bakanlığından mezuniyet durumuna göre kadro tahsisi istiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Mayıs 2014 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıt katibi alımında mezuniyet haksızlığı

Adalet Bakanlığı, 6 Mayıs 2014 tarihi itibariyle memur atama yönetmeliğinde önemli değişiklikler yaptı.

Bazı adaylar, yorumlarda sorduğu için belirtmek istiyoruz: Evet "mülakat", adaletsiz bir uygulamadır ama Adalet Bakanlığında mülakatı yönetmelikle kaldırmak mümkün değildir, zira mülakat düzenlemesi kanuna yazılmıştır. Bu nedenle, yönetmelik değişikliğini, diğer yönlerden değerlendirmeliyiz.

Bu bağlamda, klavye sınavında metinlerin önceden yayınlanacak olması, kurayla belirlenmesi ve kelimelerin yüzde 40'ını yanlış yazanın başarısız sayılacağı gibi maddeler çok önemli maddelerdir ve bir çok tartışmalı konuyu çözmektedir. Yine klavye sınavına en yüksek puanlı 20 katı adayın alınması ile sözlü sınava klavye sınavında başarı olan 3 katı adayın alınması, torpili biraz daha sınırlayacak düzenlemelerdir.

Bu düzenlemeler, son 10 yıldır, Adalet Bakanlığında yapılan en objektif düzenlemedir. Son giden Adalet Bakanı Sadullah Ergin dahi bu konu da hiçbir düzeltme yapmamıştı. Bu nedenle Bakan Sayın Bekir Bozdağ'ı, Müsteşar Sayın Kenan İpek'i ve Personel Genel Müdürü Muharrem Ürgüp'ü, bu değişikliklerden dolayı tebrik ediyoruz.

Konumuza dönecek olursak;

Zabıt katibi alınırken, eğitim durumuna göre bir düzenleme yapılmamıştır. Bu nedenle lisans 75 puan alan ile lise düzeyinden 75 puan alan aynı sınavlara tabi tutulmaktadır. Oysaki lisans 75'in, lise 75 puana denk olduğunu kimse iddia edemez. En azından ağırlıkları farklıdır. Mezuniyetlere göre kadro tahsisi yapılmalıdır.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün en çok eleştiri konusu olan bu konuyu da gündemine almasında fayda bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber