Babacan: Kredi kartı faizleri aşağıya inecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2006 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Ali Babacan, kredi kartları faiz oranlarıyla ilgili, ''Önümüzdeki dönemde kredi kartlarına uygulanan faiz oranlarının rekabet yoluyla daha düşük düzeylere ineceği öngörülmektedir'' değerlendirmesinde bulundu.

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ve CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soru önergelerini, Merkez Bankasından verilen bilgilerle Babacan yanıtladı.

Babacan, Merkez Bankasının dünyadaki örnekleri benimseyerek, bankaların kredi kartı işlemlerinde uygulayacağı aylık azami faiz oranları, sektörün ağırlıklı ortalama faiz oranlarına 0,5 puanlık piyasa marjı eklenerek belirlendiğine işaret etti.

Bankalarca kredi kartı işlemlerinde uygulanan aylık en yüksek akdi faiz oranların yüzde 2,75 ile yüzde 5,75 arasında değiştiğini, kredi kartı hamillerinin önünde tercih yapabilecekleri geniş bir faiz yelpazesi bulunduğunu belirten Babacan, kredi kartı sahiplerinin bu faiz oranlarını sürekli kontrol ederek daha düşük faiz uygulayan
bankaları seçme olanağı bulunduğuna dikkati çekti.

Babacan, ''Kredi kartı kullanıcılarının düşük faiz öneren bankaların kredi kartlarına yönelmeleri, bankacılık sektöründe rekabeti artırması ve böylece kredi kartı faizlerinde düşüş sağlaması beklenmektedir'' görüşünü ifade etti.

Babacan, bankaların kredi kartı işlemlerinde uygulayacakları azami aylık faiz oranlarının 1 Haziran 2006 tarihine kadar Merkez Bankası tebliğinde belirtilen azami faiz oranlarına uyumlu hale getirmeleri imkanı bulunmasına rağmen 2 Nisan 2006 tarihi itibariyle, YTL cinsinden kredi kartı işlemlerinde 5 bankanın akdi faiz oranı, 11
bankanın ise gecikme faizi oranının tebliğde yer alan azami faiz oranlarının üzerindeyken, 5 Mayıs 2006 itibariyle 7 bankanın akdi faiz ve gecikme faizi oranında indirime gittiğini bildirdi.

Babacan, ''Önümüzdeki dönemde kredi kartlarına uygulanan faiz oranlarının rekabet yoluyla daha düşük düzeylere ineceği öngörülmektedir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber