Erdoğan: Bayramlığımla kefenim yanımda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2006 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Allah'ın verdiği canı Allah'ın müsaadesi olmadıktan sonra kimsenin almaya gücü yetmez. Bize düşen sadece tedbirimizi almaktır. Biz tedbirimizi alırız, yolumuza devam ederiz. Biz yola çıkarken bu anlayışla çıktık. Siyasetçinin, biliyorsunuz bayramlığıyla kefenliği yanındadır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Şırnak Valiliğini ziyaretinin çıkışında gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Bir grubun sizin için suikast girişiminde olduğu yönünde haberler çıktı. Bunu bile bile siz gelişinizi ertelemediniz neler söylemek istersiniz?'' sorusuna Erdoğan, ''Allah'ın verdiği canı Allah'ın müsaadesi olmadıktan sonra kimsenin almaya gücü yetmez. Bize düşen sadece tedbirimizi almaktır. Biz tedbirimizi alırız, yolumuza devam ederiz. Biz yola çıkarken bu anlayışla çıktık. Siyasetçinin, biliyorsunuz bayramlığıyla kefenliği yanındadır'' dedi.

Yabancı bir gazetecinin, AB ile ilişkilerin nasıl gittiği yönündeki sorusu üzerine ise Erdoğan, ''Gayet iyi gidiyor'' yanıtını verdi. Aynı gazetecinin ''Kürt sorununu gereken şekilde ele alıyor musunuz?'' sorusuna da ''Bu konuda bir çözümsüzlük söz konusu değil. İktidarımızın böyle bir sorunu yoktur. Kürt kardeşlerimizin, Lazın da Çerkezin de hepsinin kendine has, bölgesine has sorunları vardır. Bütün bunları çözmek zaten bizim görevimizdir. Ve bunları da çözüyoruz'' yanıtını verdi.

Şırnak'ın alt yapı sorunlarına ilişkin bir soru üzerine ise Başbakan Erdoğan, sorunların çözüleceğini söyledi. Erdoğan, Valiliği ziyareti sırasında Vali Selahattin Aparı'dan kent hakkında bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber