Polisin şark isyanı

Haber Giriş : 05 Haziran 2006 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet 20 bin 961 polisin atama ve tayinini durdurdu. Bunların yarısını oluşturan ve şark hizmetlerini bitirip batı illerine tayin olmayı bekleyen binlerce polis isyan etti

Emniyet Teşkilatı'nda, Haziran'la birlikte büyük bir atama ve tayin fırtınası başladı. Şark hizmetlerini tamamlayanlar batı illerine, sırası gelenler de doğuya tayin edildi. Ancak, 'çeşitli nedenlerle' tayin ve atamaları durdurulan yaklaşık 21 bin polisin içinde yer alan şark hizmetini tamamlayanlar, duruma adeta isyan etti.

TELEFON VE FAKS YAĞMURU

Haziran başında 1. bölge olarak nitelenen Doğu ve Güneydoğu illerinden, 2. bölgeye yani batı illerine 9 bin 273, 2. bölgeden 1. bölgeye de 9 bin 210 personelin ataması yapıldı. Bölgeler arası toplam 18 bin 625 personel bu ay içinde yer değiştirirken, her iki bölgede görev yapan 20 bin 961 personelin ise tayin ve ataması çeşitli nedenlerle durduruldu.

Özellikle şark görevi bittiği halde 2. bölgeye tayin edilmeyen binlerce polis, bu duruma isyan etti. Yıllarca batı illerinde görev yaptığı halde şark görevine gönderilmeyen meslektaşlarına tepki gösteren personel, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü faks ve telefon yağmuruna tuttu.

DOĞU HİZMETİ YAPMAYANLAR

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, şikayet ve ihbarların değerlendirildiğini belirterek, özellikle Ankara ve İstanbul'da şark görevi sırası geldiği halde, yıllarca bu görevini yapmayanların tek tek tespit edilmeye başlandığını ifade etti. Yetkililer, sadece Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yıllardır şark görevi yapmayan yüzlerce polis memurunun olduğuna dikkat çekti.

İSTANBUL'DAN ŞARKA 11 BİN POLİS

Alınan bilgiye göre, bu yıl sadece İstanbul'dan doğuya 11 bin polis gidecek. Toplam 27 bin polisin görev yaptığı İstanbul'a, doğu illerinden gitmek isteyen polis sayısı ise oldukça düşük. Kimse İstanbul'da görev yapmak istemiyor.

Yetkililer, polislerin İstanbul'da görev yapmak istememesini, bu kentteki hayat pahalılığına bağlıyor. İstanbul'un şark tayini için eksilen polis personeli, diğer illerden takviye edilecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber