Afyon'da gündem cumhurbaşkanlığı

AK Parti, 14 Nisan 2001'de kuruluşunu gerçekleştirdiği Afyonkarahisar'ı 13 yıl sonra bu kez istişare toplantısı için seçti. Toplantının ana gündemi ise cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel başkanlık. Kampın sürprizi ise Anneler Günü programı. Annelere hediyelerini Erdoğan verecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Mayıs 2014 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyon'da gündem cumhurbaşkanlığı

İLHAN TOPRAK

AK Parti'nin Ankara Kızılcahamam'daki Asya Termal Otel yerine bu yıl için tercih ettiği Afyonkarahisar'daki NG Güral Termal Otel'de 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın hazırlıkları tamamlandı.

13 YIL SONRA YENİDEN

AK Parti 14 Nisan 2001 tarihinde kuruluşunu gerçekleştirdiği Afyonkarahisar'da 13 yıl sonra bu kez itişare toplantısı yapmak için geldi. 3 gün sürecek toplantıda seçim sonuçları, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2015 genel seçimleri, paralel yapıyla mücadele, ekonomik göstergeler masaya yatırılacak. Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak kampta İçişleri ve Adalet Bakanlarının yanı sıra genel başkan yardımcılarının da sunumları olacak. Girişler dün öğleden sonra başlarken katılımcılar Afyon lokumu ve demirhindi şerbetiyle karşılandı. 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na kurucu üyeler, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu ve Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri, milletvekilleri, Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları MKYK üyeleri katılıyor. Eşsiz ve çocuksuz olarak yapılan toplantının önemli bir özelliği de AK Parti'nin kuruluşunun gerçekleştiği Afyon'da gerçekleştiriliyor olması. 14 Nisan 2001'de kurulmasına karar verilen AK Parti'nin 13 yıl aradan sonra yeniden önemli konuların görüşüleceği Afyon'u seçmesi dikkat çekti.

SON KEZ SORULACAK

İstişareyle belirlenecek Cumhurbaşkanı adaylığı teşkilata son kez Afyon'daki kampta sorulacak. Daha önce il başkanlarına, büyük genel kurulu delegelerine, milletvekillerine Köşk ile ilgili adayları sorulmuştu. Son olarak Teşkilatın 22. İstişare toplantısında ele alınacak olan köşk adaylığı bu toplantıdan sonra netleşecek. Başbakan Erdoğan teşkilatın görüşlerini aldıktan sonra STK'larla biraraya gelecek.

Kampta bugün iki bakan ve iki genel başkan yardımcısı sunum yapacak. Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirdikten sonra 2015 genel seçimlerine yönelik çalışmalara hakkında bilgi verecek.

SUNUM YAPILACAK

Ekonomi İşleri Başkanı Numan Kurtulmuş ise Gezi ile 17 ve 25 Aralık kalkışmalarının ekonomiye maaliyetine masaya yatırırken, Türkiye'nin önümüzdeki süreçteki ekonomi durumuna ilişkin bilgileri paylaşacak. İçişleri Bakanı Efkan Ala paralel yapıyla mücadele ve çözüm süreçlerini değerlendirecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yargıdaki atamalar ve kanuni düzenlemeler hakkında bilgi verecek. Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin hukuki yolları da anlatacak olan Bozdağ 80 maddelik yargı paketi ile ilgili de bilgi aktaracak.

Danıştay kuruluşu programı değiştirtti

Geçtiğimiz hafta içinde safra kesesi ameliyatı olan ve sağlık durumu iyi olan Bülent Arınç kampa katılmayacak. Arınç'ın yanı sıra YSK tarafından seçimleri iptal edilen Ağrı ve Yalova milletvekilleri de kampa katılmayacak. Bu iki ilin milletvekillerine Başbakan Erdoğan'ın 'Seçimler için çalışın' talimatı verdiği öğrenildi. Annesi vefat eden AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır'ın da katılmayacağı belirtiliyor. 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için dün Afyon'da olması beklenen Başbakan Erdoğan'ın Danıştay'ın 146. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında yapılacak törene katılacağı için kampa bugün katılacak.

WEİL'İ KABUL ETTİ

Erdoğan, Almanya Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil'i kabul etti. Başbakanlık Resmi Konutu'nda, basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat sürdü.

Anneler Günü sürprizi

Afyon'da bir taraftan parti ve ülke meseleleri konuşulurken bir taraftan da pazar kutlanacak Anneler Günü kamp programına dahil edildi. Yoğun kamp gündemine rağmen Başbakan Erdoğan anneleri unutmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde 81 ilden getirilen anneler fedakarlıklarının ödülünü Başbakan Erdoğan'dan alacak. Ayrıca bu akşam katılımcılara Alimoğlu Kültür ve Sanat Merkezi'nin Türk Tasavvuf ve Gösteri Sanatları Topluluğunun 'Ruhun Dansı' isimli gösterisi sunulacak.

Ankara'dan özel güvenlik aracı getirildi

Kampın gerçekleştirildiği otelde kuş uçurtulmadı. Ankara'dan gelen yüz ve kimlik taraması yapabilen özel araç ile kampa girenler ve çevredekiler tek tek kayıt altına alındı. Kampın yapıldığı otelin çatısında özel harekatçılar yer aldı. Otelin önünde sadece canlı yayın araçlarını durmasına izin verildi. Kampı izleyen basın mensupları için çadır kuruldu. Akreditasyonu olmayan basın mensuplarının çadıra alınmasına izin verilmedi. Basın mensupları tek tek aranarak çadırın içine alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber