Valilik oluru olmayan müdür yetkili öğretmenler mağdur oldu

Haber Giriş : 06 Haziran 2006 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLGİ: Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği

Milli Eğitim Bakanlığının 12/05/2006 tarihli ve 2006/42 sayılı genelgesi

YİNE MAĞDUR EDEN BİR MEB HİKAYESİ

(Hikaye tamamen yaşanmıştır)

Merhabalar, ben MEB bünyesinde 6,5 yıldır müdür yardımcısı kadrosunda aynı okulda çalışan; 6,5 yılın 3 yılını müdür vekilliği ile geçirmiş ve halen aynı konumda olan bir MEB çalışanıyım.

Hikaye burada başlıyor.

Bulunduğum okulda yukarıda ki süre dahilinde hizmet ettim,(öğretmen arkadaşlarımla) birçok yenilik ve ilklere sebep oldum. Eski yönetici atama yer değiştirme yönetmeliğine ve 04/03/2006 tarihli değişikliklere göre de A-B-C tipi her türlü ilköğretim okuluna müdür olarak atanma isteğinde bulunabiliyorum. Fakat işte bu noktada bir incelik ve hata beni ve benim gibileri mağdur ediyor. Şu anda ki şartlara göre müdür olarak başvurabilmem için kurucu müdür yada müdür yetkili öğretmen olarak çalışmış olmam gerekiyor. 1994-1997 yılları arasında 2,5 yıl müdür yetkili öğretmen olarak (beş sınıf birleştirilmiş tek öğretmen) çalıştım, resmi yazıları ve öğrenci diplomalarına müdür yetkili öğretmen olarak imza attım. Fakat müdür yetkililiğim İLSİS kayıtlarında görünmüyor; çünkü o dönemde o bölgede ben ve benim gibi çalışanların hiçbirine mülki amirden ?Olur? alınmamış.

Sonuç; ben ve benim durumumda olanlar İlçe MEM'in hatası ile şu anda başvuru haklarımızdan yoksun kalmaktayız, mağduruz. Bizim mağduriyetimizin müsebbibi kim? Haklarımızı kim iade edecek?

Tespit; günümüzde (olması gereken) ilköğretim diplomasına (müdür yada müdür yardımcısı olmayan okullarda) imza atacak öğretmen için Valilik oluru şart koşulurken, o tarihlerde olursuz onaysız bizlere imza yetkisi nasıl verildi? Yazdığımız yazılara müdür yetkili öğretmen olarak unvan açtık imzaladık, hiçbir makam (ilçe MEM, Kaymakamlık,vb.) neden bunun hesabını sormadı? Verdiğimiz diplomalar ne kadar geçerli oldu?

Tüm bu sorumsuzlukların bedelini, Anadolu'nun uzak köylerinde, 20-30 öğrenciye bir şeyler öğretebilmek için çırpınmış ve halen çırpınan, bir öğretim dönemi boyunca il-ilçe göremeden çalışan bizler neden ödüyoruz?

Bu yazıyı okuyan herkese soruyorum ilk atamasında buralarda görev yapan, fazla mevzuat bilgisi olmayan, şimdi mağdur olan bizler hakkımızı nasıl elde edebiliriz.

Saygılarımla.

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: Böyle olmasaydı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber