Çelik: Teftişle ilgili değerlendirme yapılıyor/ Video

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "Bizim elimize o günün teftişinde eksik olup da 'eksik değildir' diye ortaya konan bir durum resmi olarak yok"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2014 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma'daki maden faciasıyla ilgili, "Teftişle ilgili değerlendirme yapılıyor ama bizim elimize resmi olarak geçmiş o günün teftişinde eksik olup da 'eksik değildir' diye ortaya konan bir durum yok" dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezine gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Maden işçileriyle Manisa'da görüştüğünü ve facianın yaşandığı madende çalışan işçilerin köylerini ziyaret ettiğini anımsatan Çelik, AK Parti Genel Merkezine, görüşlerini paylaşmak isteyen madencileri bugün davet ettiğini söyledi.

Madencilerle yapılacak görüşmeye dair, "Bizde olan bilgiler var, onların aktaracakları bilgiler çerçevesinde bir durum değerlendirmesi yapacağız" diyen Çelik, hem kurtulanların gelecekleriyle ilgili hem de hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin bahse konu koşullarına dair bir değerlendirme yapılacağını bildirdi.

Bakan Çelik, madeni teftiş eden heyetin teftişiyle ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

"Teftişle ilgili değerlendirme yapılıyor ama bizim elimize resmi olarak geçmiş o günün teftişinde eksik olup da 'eksik değildir' diye ortaya konan bir durum, bize iletilen bir durum resmi anlamda yok. Onun için biz teftişi yapanların teftişiyle ilgili görevlendirmeyi zaten geçen hafta yapmıştık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber