Birsen ve Cansızlar'ın gözü teftiş raporunda

Haber Giriş : 07 Haziran 2006 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerinin, piyasaları yöneten bu iki kurumla ilgili hazırlayacakları raporlar, SPK Başkanı Doğan Cansızlar ile İMKB Başkanı Osman Birsen için büyük önem taşıyor. Her iki rapor da bu iki önemli kurumun başkanının kaderini belirleyecek. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun SPK ve İMKB ile ilgili yürüttüğü incelemeler şöyle:

SPK RAPORU: Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri, SPK Başkanı Cansızlar ve Kurul üyeleri arasındaki 'yetki tartışması' konusunda inceleme yürütüyor.

İnceleme tamamlanırken, rapor, yazım aşamasına geldi. SPK Başkanı Cansızlar tarafından talep edilen inceleme sonucunda hazırlanacak rapor, kurul üyeleri tarafından bir yetki gaspının olup olmadığını belirleyecek. Kasım ayında görev süresi dolacak olan SPK Başkanı Cansızlar, raporun sonucunu bekliyor. Eğer raporda kurul üyelerinin yetki gaspı yaptığı konusunda bir tespite yer verilirse, kurul üyeleri ile SPK yönetimi arasındaki tartışma yargıya taşınacak.

İMKB RAPORU: Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın İMKB'de yürüttüğü inceleme ise, İMKB'nin tasarruf genelgesi dışında yaptığı harcamaları kapsıyor. Müfettişlerin İMKB'deki incelemeleri de son aşamaya geldi.

Teftiş Kurulu, daha önce de Altın Borsası ile ilgili tasarruf incelemesi yapmış ve hazırlanan rapor doğrultusunda Altın Borsası yönetimi görevden alınmıştı. İMKB hakkında hazırlanacak raporun sonucuna göre, İMKB yönetiminin değiştirilip değiştirilmeyeceği kararlaştırılacak. İMKB Başkanı Osman Birsen'in görev süresinin dolmasına ise yaklaşık bir buçuk yıllık süre bulunuyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber