Genel müdürün maaşı CEO'dan fazla

301 madencinin öldüğü facianın ardından tutuklanan şirketin CEO’su Gürkan, savcılık sorgusunda aylık kazancının 20 bin lira olduğunu beyan etti. Genel Müdür Doğru ise 35 bin lira maaş aldığını söyledi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Mayıs 2014 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genel müdürün maaşı CEO'dan fazla

CUMHUR ERKEK

Manisa'ya bağlı Soma İlçesi'nde 301 madencinin ölümünün ardından başlatılan soruşturma derinleştirilirken, sorgu aşamasındaki ifade tutanaklarında ilginç detaylar yer aldı. Faciadan sorumlu olarak tutuklanan Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Finans Uzmanı ve CEO Can Gürkan'ın aylık kazancının emrinde çalışan Genel Müdür Ramazan Doğru'dan az olduğu ortaya çıktı. Savcılık ifade tutanağına yansıyan bu ilginç detay şaşkınlık yarattı.

15 BİN FAZLA KAZANIYOR

Gözaltına alındıktan sonra yaklaşık 2 saat ifade veren Gürkan'ı sorgulayan savcı, "Ne iş yapıyorsunuz ve ne kadar aylık geliriniz var" diye sordu. Gürkan da "Aylık kazancım 20 bin TL" dedi. Gürkan'ın bu beyanı savcılık tutanaklarına kaydedildi. Gürkan ile birlikte gözaltına alınan Genel Müdür Ramazan Doğru'ya da savcı aynı soruyu yöneltti. Gürkan, "Maden mühendisiyim ve aylık kazancım 35 bin TL" diyerek cevap verdi. Doğru'nun, emrinde çalıştığı yönetim kurulu başkanından fazla maaş aldığının tutanaklarda yer alması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber