TRT çalışanlarından protesto eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2006 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'e bağlı Haber-Sen üyesi TRT çalışanları, kurumda "baskı ve sansür uygulamaları" olduğu gerekçesiyle protesto eylemi yaptı.

Harbiye'deki İstanbul Radyosu önünde toplanan TRT çalışanları, ellerinde "Yaşasın özerk demokratik TRT mücadelesi", "TRT'me dokunmayın", "Akitli sanatçılar haklarını istiyor", "Sansüre hayır baskıya son" yazılı dövizler taşıdı.

Haber-Sen Basın-Yayın Sosyal ve Dış İlişkiler Sekreteri Mehmet Demir, ses aracının elektriğinin TRT İstanbul Bölge Müdürü Abdullah Günday'ın talimatıyla kesildiğini ileri sürerek, bu nedenle Günday ile görüşme yapacaklarını söyledi.

Görüşme için TRT binasına giren ve kısa sir süre sonra binadan çıkan Demir, "Günday'ın toplantıda olduğu gerekçesiyle kendileri ile görüşmediğini" iddia ederek, basın açıklamasını megafon aracılığıyla okudu.

Demir, bölge müdürünün bu tutumuyla, herkesin huzurunda "baskı ve sansür uygulamasının yanı sıra TRT'nin nasıl bir zihniyet tarafından da yönetildiğini" gösterdiğini öne sürdü.

DİSK Genel Sekreteri Musa Çam da, "TRT'nin özerk bir kurum olmaktan çıkarıldığını" savunarak, "bu mücadelede TRT çalışanlarının yanında olacaklarını" söyledi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanı Ali Er de, sendika olarak, sadece TRT çalışanlarına destek vermek için değil, demokrasi adına bulunduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından protesto eylemine katılanlar olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber