Maliye Bakanı Unakıtan, emekli aylıkları ile asgari ücret artışları nedeniyle bütçeye gelen yükün harcamalardan yüzde 10'luk kesintiyle karşılanacağını açıkladı.

Haber Giriş : 27 Ocak 2004 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Unakıtan, emekli aylıkları ile asgari ücret artışları nedeniyle bütçeye gelen yükün harcamalardan yüzde 10'luk kesintiyle karşılanacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Unakıtan; emekli aylıkları ve asgari ücrete yapılan zam nedeniyle bütçeye gelen 3.5 katrilyonluk yükle ilgili ek bütçe yasa tasarısı taslağının Başbakanlığa sunulduğunu açıkladı.

Unakıtan, yükün karşılanması için zam yapılmayacağını, personel, faiz, emeklilere vergi iadesi, sosyal güvenlik kuruluşlarına transferler ve yedek ödenek gibi esnekliği olmayan harcama kalemleri dışındaki harcamalardan yüzde 10 kesinti yapılacağını açıkladı.

Bakan Unakıtan, 2003 yılı bütçe gerçekleşmeleriyle ilgili düzenlediği basın toplantısı düzenledi. Unakıtan, emekli aylıkları ile asgari ücrette yapılan düzenlemelerin, enflasyonist bir etki yaratmasının söz konusu olmadığını söyledi. Unakıtan, yaklaşık 3.5 katrilyon liralık yükün karşılanması için elektrik, doğal gaz ve akaryakıta zam yapılacağı yönündeki haberleri yalanladı.

Bu haberler nedeniyle "vatandaşın hoplayıp" durduğunu belirten Unakıtan, "Şimdi, böyle bir şey yok tabii" diyerek, söz konusu ürünlere zam yapılmayacağını açıkladı. Unakıtan, söz konusu artışların bütçe dengesi ve faiz dışı fazla hedefinde yarattığı olumsuz etkilerin telafi edilmesi amacıyla hazırlanan Ek Ödenek Yasa Tasarısı Taslağı'nın Başbakanlığa gönderildiğini bildirdi.

Unakıtan, düzenlemeyle personel, faiz, emeklilere vergi iadesi, sosyal güvenlik kurumlarına transferler ve yedek ömanda alınacağını belirtti.

Unakıtan, mali disiplin ve faiz dışı fazla hedefinin, hükümet için "olmazsa olmaz" bir özelliğe sahip olduğunu vurgulayarak, "Yani mali disipline aynı şekilde riayet edilecektir. Faiz dışı fazla aynı şekilde hedeflenmektedir. Tutturulmasına son derece önem vermekteyiz" diye konuştu.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber