Uluslararası etkinliklere katılmak için yurtdışına çıkış yapan meslek odası temsilcileri, üniversite öğretim elemanları, öğretmen ve öğrencilerden yurtdışına çıkış harcı alınmayacak.

Haber Giriş : 27 Ocak 2004 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uluslararası etkinliklere katılmak için yurtdışına çıkış yapan meslek odası temsilcileri, üniversite öğretim elemanları, öğretmen ve öğrencilerden yurtdışına çıkış harcı alınmayacak.

Yurtdışına çıkışlarda harç uygulamasından muaf tutulanların kapsamı genişletildi.

Uluslararası etkinlikler için yurtdışına çıkış yapan meslek odaları ve birlikleri temsilcileri, üniversite öğretim elemanları, öğretmen ve öğrenciler ile fuar ve iş gezisine çıkan heyetlerden harç alınmayacak.

Bakanlar Kurulu'nun yurtdışına çıkışlarda harç alınmasına ilişkin kararda değişiklik yapılmasına ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yarından itibaren geçerli olacak olan karara göre, uluslararası sempozyum, seminer, konferans, toplantı, fuar, panayır, festival gibi etkinliklere katılmak amacıyla yurtdışına çıkış yapan meslek odaları ve bunların birlikleri temsilcileri; bilimsel sosyal kültürel ve spor etkinliklerine katılmak veya eğitim amacıyla çıkış yapan üniversite öğretim elemanları ile öğretmenler ve öğrenciler yurtdışına çıkış harcı ödemeyecek.

Yurtdışında gerçekleştirilecek ticari fuar ve iş gezilerine çıkan heyetler ve fuar organizasyonunda görev alanlar ile uluslararası tarih, kültür ve güzel sanatlar şenlikleri ve festivalleri, kongreler, konferanslar ve panayırlar nedeniyle yurt dışına çıkacak topluluklar ve folklor gruplarından da harç alınmayacak.

Bu çerçevede meslek odası temsilcileri birliğin görevlendirme yazısını; öğretim elemanı ve öğrenciler ilgili üniversiteden, diğerleri ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınacak yazıyı; topluluklar ile folklor grupları Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alacakları yazıyı, heyetler ise bağlı bulundukları meslek odası veya birliğin yazısını hudut çıkış kapılarınd görevliye verecekler.

Yurtdışına çıkış yapan Türk vatandaşlarından, halen 70 milyon lira çıkış harcı alınıyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber