CHP Ankara İl Başkanlığı'nı 'kayyum' devraldı

CHP Ankara İl Başkanlığı "kayyum heyeti" görevi devraldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2014 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP Ankara İl Başkanlığı'nı 'kayyum' devraldı

Zeki Alçın başkanlığındaki CHP Ankara İl Yönetiminin olağanüstü kongre kararı ile görevden alınmasından sonra atanan Yaşar Çatak başkanlığındaki 7 kişilik kayyum heyeti, görevi devraldı.

Alçın ve bir grup yönetim kurulu üyesinin olağanüstü kongre istemini değerlendiren CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), olağanüstü kongreyi gerçekleştirmek üzere yeni başkan ve kurul atamasını gerçekleştirdi.

MYK tarafından eski Ankara İl Başkanlarından Yaşar Çatak'ın başkanlığında, geçici kurul atandı.

Parti tüzüğü gereği olağanüstü il kongresinin 45 gün içinde gerçekleşmesi gerekiyor.

Görevi Alçın'dan devralan Çatak, önlerinde cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu süreç dikkate alındığında biran önce kongrenin yapılması gerekir. Sayın Zeki Alçın ve çalışma arkadaşlarına geçmiş hizmetlerine teşekkür ediyorum. Biz de, zaman kaybetmeden siyasi partiler yasası, parti tüzük ve yönetmelikleri çerçevesinde kongreyi yaparak, başkan ve yönetiminin seçimle göreve gelmiş olmasını sağlayacağız."

Alçın da yönetim içinde bütünlüğün kalmaması nedeniyle olağanüstü kongre kararı alınmasını önerdiğini belirterek, "Bu önerimin kabul görmesi beni son derece mutlu etmiştir. Örgütte demokrasi işleyişi hakim kılınarak il örgütü olağanüstü kongreye gitmektedir. Örgüt kendi sorununu kendi içinde çözecektir. Yeni heyete başarılar dilerim" ifadesini kullandı.

Göreve başlayan kayyum heyetinin en kısa sürede genel kurul tarihini belirlemesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber