İlköğretim okulunda 1 YTL karşılığı Kuran satıldığı iddiası

Haber Giriş : 09 Haziran 2006 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Üçkuyular semtinde bulunan Rıza Özmenoğlu İlköğretim Okulu'nda, Elmalılı M. Hamdi Yazır'ın "Kur'an-ı Kerim'in Türkçe Meali" kitabı 1 YTL karşılığında öğrencilere satıldığına yönelik şikayetler, tartışmalara yol açtı.

Edinilen bilgiye göre, Rıza Özmenoğlu İlköğretim Okulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin 1 YTL karşılığında öğrencilere Kur'an-ı Kerim sattığı yolundaki şikayetler, okul yönetimi, sendika ve velilerin de içinde olduğu bir tartışmaya yol açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Talim Terbiye Kurulu'nun önerdiği kitaplar dışında öğrencilere satılması ya da tavsiye edilmesi yasaklanan kitapların ticari amaçlarla pazarlanması yasalara göre suç sayılıyor.

EĞİTİM-SEN: ÖĞRETMEN UYARILDI

İzmir Eğitim-Sen 1 no'lu Şube Başkanı Mahir Ulus, yaptığı açıklamada, söz konusu faaliyetin bu ve başka okullarda yapıldığını, kendilerine de çok sayıda ihbarlar geldiğini söyledi.

Ulus, "Bu okulda yapılan satış faaliyeti doğrulandı. Konunun okul içerisinde halledildiği söylendi. Genellikle din dersi öğretmenlerinin, bu tip kitapları almaları için civardaki kırtasiyelerle anlaşma yaptıkları belirlendi. Ama elde yeterli bilgi yok. Okul yönetimi söz konusu faaliyeti gerçekleştiren öğretmenlerin uyarıldığını ve bu tip faaliyetlerin önünün kesildiğini söyledi" diye konuştu.

ÖĞRETMENLE KONUŞACAĞIM

Rıza Özmenoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Gülcegül ise, "Okulunuzda önceden bu tip kitapların öğrencilere para karşılığı satıldığı doğru mu?" sorusunu, "Bana, bu konularla ilgili velilerimizden herhangi bir şikayet gelmedi. Ancak bu tip faaliyetlerin başka okullarda olduğunu ben de duydum. Velilerimizin bu tip durumlarda, bizlere müracaat etmesini doğru buluyorum. Ama söz konusu öğretmenin okul içinde ticaret yapıp yapmadığını bilmiyorum. Bu konuya en kısa zamanda eğilip, hakkında ticari suçlamalar yapılan öğretmenle konuşacağım. Gerekirse yasal işlem başlatacağım" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber