CHP ilk turda 'çatı'ya soğuk

CHP kulislerinde Köşk için olası bir çatı aday ihtimalinin ancak ikinci turda oluşabileceği görüşü hakim

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Haziran 2014 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP ilk turda 'çatı'ya soğuk

EVRİN GÜVENDİK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik nabız yoklama turlarını önümüzdeki hafta siyasi partilerle sürdürecek. Bugün Almanya'da Türk seçmene hitap edecek olan Kılıçdaroğlu önümüzdeki hafta ise siyasi partileri ziyaret edecek. Ziyaretlerine HDP ile başlayacak olan Kılıçdaroğlu, çatı aday önerisinde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle de bir araya gelecek. CHP kulislerinde partinin kendi adayını çıkarma, olası bir çatı aday ittifakının ise ikinci turda oluşabileceği görüşü hakim. Kılıçdaroğlu önceki gün katıldığı bir televizyon programında ise ağırlıklı olarak 4 ismi dillendirdi. Bu isimleri eski Genel Başkan Deniz Baykal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, eski bakanlardan Abdüllatif Şener ile İzmir Milletvekili Rıza Türmen oluştururken Kılıçdaroğlu'nun tavrı kulislerde partide adaylık yarışının 4 isim arasında geçtiği değerlendirmeleri yapıldı.

BUGÜN GURBETÇİLERLE
Almanya ziyareti kapsamında bugün Essen'de Türk seçmene seslenecek olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, aynı zamanda 1960'lı yıllardan itibaren binlerce Türk işçisinin çalıştığı dünyanın en büyük eski kömür madeni Zollverein'i de gezecek.

ABD ELÇİSİNDEN VEDA ZİYARETİ
Görev süresi önümüzdeki ay dolacak olan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardione dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na veda ziyaretinde bulundu. Genel Merkez'deki basına kapalı görüşmede, Ricciardione'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu'nun, henüz aday isimlerinin netleşmediğini söylediği öğrenildi. Ricciardione ise seçim sonucu ne olursa olsun, Türkiye için önemli ve iyi bir sonuç getireceğine inancını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber