Türkiye yağışlara teslim oldu

Yağışlar sonucu birçok ilde sel baskınları oluştu. Şiddetli yağış asfalt çökmelerine neden olurken Çankırı’da bir çocuk sele kapılarak can verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Haziran 2014 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye yağışlara teslim oldu


ÇANKIRI'da çobanlık yapan Salih Kılıç, kızı ve oğlu ile birlikte Karadere mevkisinde bastıran şiddetli yağmur ve sele yakalandı. Azgın sulardan bir ağaca tutunarak kurtulan baba Salih Kılıç, 7 yaşındaki kızı Hülya'yı elinden tutarak korurken, tüm çabalarına rağmen 9 yaşındaki oğlu Ali Kılıç'ı kurtaramadı.


Ankara krateri

ANKARA'yı önceki gün etkisi altına alan sağanak yağışın ardından Batıkent metro istasyonunu su basarken dün de Batıkent'te İlkyerleşim Mahallesi'ndeki 1237 Sokak'ta çökme meydana geldi.


ZONGULDAK

ZONGULDAK'ta Asma Deresi'nin taşması sonucu karayolu ulaşıma kapandı. Yol kenarında park
halinde olan araçlar ve 47 kişi, itfaiyece kurtarıldı. Üzülmez ve Asma derelerinden gelen kütük ve çöp gibi atıklar Zonguldak Limanı'nın yüzeyini kapladı. Zonguldak-Ankara karayolunun bazı bölümleri selde çöktüğü için araç geçişine izin verilmiyor.

ADANA

Bir daha su birikmeyecekti!

ADANA'da 08.00 sıralarında başlayan şiddetli sağanak yağış yaşamı felç etti. Sarıçam ilçesi ile Seyhan ilçesinin 19 Mayıs Mahallesi'ndeki bazı tek katlı ev ve işyerlerinde 1 metreyi bulan sel suyu birikti. Seyhan ilçesi D-400 karayolunda bir minibüste mahsur kalan 4 kişilik aile, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı. Merkez Sarıçam ilçesinde de birçok evde mahsur kalanlar saatlerce yardım bekledi. Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın, "Bir daha su birikmeyecek" sözü verdiği, gazetecileri çay içmeye davet ettiği Adana Valiliği civarındaki demir köprünün altı yine göle dönüp kapandı.

DiYARBAKIR

DİYARBAKIR'da, önceki gece 20.00 sıralarında başlayan ve gittikçe şiddetlenen gök gürültüsüyle birlikte kentin üzerinde art arda çakan şimşekler geceyi gündüze çevirdi.

DENiZLi

DENİZLİ'de akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur nedeniyle yollar gölete dönerken, çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Yüzlerce işyerinin bulunduğu Üçgen Çarşısı'nın zemin katı su altında kaldı, her yer çamur 'gölü' oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber