Sigara yasağı Başbakan'a takıldı

Haber Giriş : 09 Haziran 2006 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİGARA YASAKLARINI ERDOĞAN YUMUŞATACAK

Sigara yasağıyla ilgili düzenleme Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a takıldı. Erdoğan, sigara tüketimine ilişkin yasakları düzenleyen teklifin yumuşatılmasını istedi.

Sigara yasağıyla ilgili düzenleme Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a takıldı. Erdoğan, sigara tüketimine ilişkin yasakları düzenleyen teklifin yumuşatılmasını istedi.

Başbakan'ın isteği üzerine, kahvehane, içkili lokanta, hastane bahçesi ve cami avlusunda sigara içilmesi yasak kapsamından çıkartılacak.

Meclis kulisinde sigara içerken gördüğü milletvekillerini sık sık uyaran Başbakan Erdoğan bu kez, sigara yasağı konusunda daha esnek davrandı.

Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl'le görüşen Erdoğan, Meclis Genel Kurul gündeminde bekleyen ve sigara tüketimine ilişkin yasakları düzenleyen teklifin yumuşatılmasını istedi.

Görüşme sonrası, kahvehane, içkili lokanta, birahane, cami avlusu ve hastane bahçesinde sigara içilmesini yasaklayan bölümün tekliften çıkartılması kararlaştırıldı.

Cevdet Erdöl, özellikle kahvehane, içkili lokanta ve birahanelere sigara içme yasağı getirmenin uygulamada bir çok yeni sorun yaratabileceğini söyledi.

Erdöl, görüşmede, Başbakan Erdoğan'ın "yasa uygulanabilir olmalı, halkı fazla sıkıntıya sokmayın" dediğini de anlattı.

Yasa teklifi neler getiriyor?

Genel Kurul gündeminde görüşülmeyi bekleyen yasa teklifi, tüm kamu hizmet binaları ile her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor ve eğlence amaçlı yerlerin kapalı alanlarında ve taksiler dahil toplu taşıma araçlarında sigara içilmesini yasaklıyor.

Eğitim kurumları ile spor, kültür ve eğlence etkinliklerinin yapıldığı binaların açık alanları da yine sigara yasağı kapsamına alınıyor.

haber10

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber