204 hakim ve savcının, ünvanı alındı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaz kararnamesi açıklandı. 2224 hakim ve savcının görev yeri değişirken, adli kararname ise 293 kişiyi kapsadı. 204 hakim ve savcının ünvanı alınırken, Adana MİT TIR'larının durdurulması talimatını veren 3 savcının da görev yeri değişti. 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerine imza atan Zekeriya Öz ve Muammer Akkaş daha önce atandıkları yerlerde kaldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Haziran 2014 01:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
204 hakim ve savcının, ünvanı alındı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Yaz kararnamesi ile paralel yapının yargı ayağına büyük bir darbe vuruldu. 204 Başsavcı, başsavcı vekili, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Asliye Ceza Başsavcısının yetkileri alındı. Adalet Bakanlığı'ndaki 64 savcı ve tetkik hakimi ile yine bakanlıkta görevlendirilen 66 genel müdür, genel müdür yardımcısı ve daire başkanı da asli görev yerlerine gönderildi. İdari yargıda ise 296 hakim ve savcının görev yeri değişti. 2 bin 224 hakim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesi ile Eylül ayı başında yapılacak HSYK üyeliği için de kritik önem taşıyor.

204 HAKİM VE SAVCININ ÜNVANI ALINDI

HSYK'nın yaz kararnamesi ile 204 hakim ve savcının yetkileri alınarak unvansız olarak adliyelere görevlendirildi. Paralel yapının adliyelerdeki hakimiyetini sağlayan başsavcı, başsavcı vekili, ağır ceza mahkemesi başkanı ve asliye ceza mahkemesi duruşma savcıları unvanları alınarak düz savcı ve hakim olarak görevlendirildi. Iğdır, Adıyaman, Kars, Mardin, Balıkesir, Eskişehir, Sivas, Kahramanmaraş, Hakkari, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul Anadolu Yakası, İzmir, Manisa, Kayseri, Kütahya, Denizli, Aksaray, Çankırı, Çorum, Erzincan, Giresun, Karaman, Kastamonu, Kırklareli, Kilis, Nevşehir, Sinop, Tokat, Van, Yozgat, Muş, Bingöl, Çanakkale, Antalya, Bursa, Trabzon, Adana, İskenderun, Şırnak, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Siirt, Amasya'nın da aralarında bulunduğu birçok ildeki Cumhuriyet Başsavcısı, başsavcı vekili ve ACM Başkanı ve Asliye Ceza Başsavcısının unvanları alınarak atamaları yapıldı.

ATAMA FURYASI

Yargıdaki kararname depremi ile yaklaşık dörtte üçü illerdeki adalet komisyonlarının da başkanı olan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlarının unvanları alındı. Birçok ili kapsayan kararname ile 57 Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı unvanları alınarak başka yerlere görevlendirildi. Kararnamede 21 Asliye Ceza Başsavcısı ile 78 il ve ilçe başsavcısının unvanları alınarak görevlendirildi.

İTİRAZLARI YİNE HSYK KARARA BAĞLAYACAK

Yüksek Kurulun yaz kararnamesinde haklarında disiplin veya ceza soruşturması olmayan 204 hakim ve savcı unvanlarının alınmasına itiraz etme hakları bulunuyor. İtirazlar yine HSYK'ya yapılacak. Yüksek Kurulun bu itirazlara karşı tavrında bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor.

130 HAKİM VE SAVCI ADALET BAKANLIĞINDAN AYRILIYOR

Yaz kararnamesi ile Adalet Bakanlığı bünyesindeki paralel oluşuma da büyük bir darbe vuruluyor. Bakanlıktaki 130 hakim ve savcının görev yeri değişti. Buna göre 88 tetkik hakimi, 15 genel müdür yardımcısı, 12 daire başkanı ve 15 diğer görevdeki hakim ve savcı Adalet Bakanlığından ayrılacak. Bakanlıktaki 64 hakim ve savcı başka yerlere görevlendirilirken, 66 hakim ve savcı ise görevlendirildiği Bakanlık kadrolarından asli kadrolarına dönecek.

HSYK yaz kararnamesi tamamlandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber