Ziraat Bankası, 6.5 trilyonu zimmetine geçiren memureye, kınama cezası verdi

Haber Giriş : 28 Ocak 2004 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası, 6.5 trilyonu zimmetine geçiren memureye, kınama cezası verdi

Ziraat Bankası'nın İstanbul Caddebostan şubesinde geçen yıl ortaya çıkartılan, Dilek Dizdaroğlu adlı memurun, vefat eden Kemal Sunal'ın da aralarında bulunduğu çok sayıdaki müşterinin hesabından 6.5 trilyon lirayı zimmetine geçirmesi olayında, Banka yönetiminin ağır ihmali ortaya çıktı.

Ziraat Bankası'nın 1998-2001 dönemi hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu'nda gündeme getirilen konu hakkında Genel Müdür Akın Can Çağlar ve ilgili diğer yöneticilerin verdiği bilgiler, söz konusu memurun daha önce işlediği aynı nitelikteki suçun hafif bir ?kınama? ile geçiştirilmesi üzerine buna devam ettiğinı ortaya koydu. Buna göre Dilek Dizdaroğlu, 375 milyar liralık bir karşılıksız çeki müşterilerin hesabından karşıladı, daha sonra mudilerle yapılan görüşmeler ve borcun kapatılması üzerine konu kapandı. Banka yönetimi Dizdaroğlu'na sadece bir ?kınama? cezası verdi.

Ancak özellikle varlıklı ve yaşlı müşterilerle yakınlık kurarak onların güvenini kazanarak imzalarını alan Dizdaroğlu, bu kişilerin hesaplarından zimmetine para geçirmeye devam etti. Olay ortaya çıkarıldığında zimmetin miktarı 6.5 trilyon lira olarak belirlendi.

Soruşturmalar sonuçlandığında söz konusu zimmet olayının Banka'ya maliyetinin 8.5 trilyon liraya ulaşacağı belirtiliyor. Genel Müdür Çağlar, Dizdaroğlu'nun halen bulunamadığını, olayla ilgili incelemenin halen sürdüğünü, mal varlıklarına kısmi tedbir konulduğunu bildirdi. Ancak Komisyon'da dinlenen Banka'nın hukuk müşavirleri Dizdaroğlu'nun Banka'ya açtığı zararı telafi edecek miktarda bir mal varlığının olmadığını belirttiler.

Bu arada Caddebostan Şubesi Müdürü Onur Yiğit'in ise olayla bir bağının tespit edilemediği, uyarma cezası verilerek kızağa alındığı, soruşturmanın sonucuna göre hakkında işlem yapılacağı bildirildi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber