'Kayıp çocukların sayısı 600-900 arasında'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2006 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, son dönemlerde yurtlarda kalan çocuklar için "kayıp, kaçırıldı" diye çıkan haberlerin doğru olmadığını belirterek, "Bu çocuklar kaçıyorlar ve bizim kayıtlarımızda var, kaçak pozisyondalar" dedi.

12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinliklerine katılmak üzere Amasya'ya gelen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak ve Belediye Başkanı İsmet Özarslan ile birlikte Vali Celaleddin Lekesiz'i makamında ziyaret etti. Valilikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Son dönemde kamuoyunda gündeme geldiği için ben bunu ısrarla anlatmak durumundayım. Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde mahkemelerden tedbir kararıyla kurumumuza getirilen çocuklarla ilgili son dönemde 'kayıp, kaçırıldı' diye çıkan haberler kesinlikle doğru değil. Bu çocuklar kaçıyorlar ve bizim kayıtlarımızda var, kaçak pozisyonundalar. 'Kurum kendi çocuklarına sahip çıkamaz' gibi bir pozisyon oluşturuluyor. Buralar cezaevi değil, eğer ceza infaz sistemi içerisinde değerlendirilecek olsaydı zaten Adalet Bakanlığı'nın görevi olurdu ve bu çocuklar ıslah evinde olurdu. Rehabilitasyon amaçlı kurumlarımızda oldukları için gerçekten ıslah süreci dediğimiz bir süreç olmadığı için hizmet son derece zorlu ilerliyor" diye konuştu.
Bakan Nimet Çubukçu, bir gazetecinin Türkiye genelinde Yetiştirme Yurtları'nda kaç çocuğun kayıp olarak göründüğü şeklindeki sorusuna, "Bu çocuklar kayıp değil tedbir kararlı. Sayısını net olarak vermek istemiyorum. Ancak sayıları 600-900 arasında" şeklinde cevap verdi.

Daha sonra Ev Tipi Yetiştirme Yurdu'nun açılışına katılan Bakan Çubukçu, tören alanı girişinde yurtta kalan çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı. Kendisine çiçek veren Mustafa Kahriman (13) isimli 6. sınıfı öğrencisi çocukla yakından ilgilenen Bakan Nimet Çubukçu, tören boyunca küçük çocuğu kucağında oturtarak ona sarıldı. Konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Bakan Çubukçu, küçük çocuğu kendi yerine oturttu. Bakan Çubukçu konuşmasının ardından kenarda bekleyen çocukların saçlarına dokunarak jöle kontrolü yapıp şakalaştı.

Bakan Çubukçu daha sonra Ev Tipi Yetiştirme Yurdu'nun açılış kurdelesini yurtta kalan çocuklarla birlikte kesti. Yurt binasını gezen Bakan, yurtta kalan çocukların dolaplarını kontrol etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Çubukçu, bazı çocukların saçlarını tararken, burnu akan bir çocuğun ise mendille burnunu sildi. Çocuklara kendi elleriyle meyve suyu ikram eden Çubukçu, Neşe Özdemir (14) isimli kız çocuğunun seslendirdiği 'Değdi saçlarıma bahar gülleri' isimli şarkısına eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber