Okulların dış görüntüsüne standart getirilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Haziran 2006 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen, ?Okullarda Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Paylaşım Toplantısı?nın açılışına ve ödül törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Çelik, herhangi bir okulun, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün, Bakanlık merkez teşkilatının haberi olmadan öğrencilerin veya velilerinin kimlik bilgileri ile adreslerini başka kurumlara göndermesinin suç olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen, ?Okullarda Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Paylaşım Toplantısı?nın açılış ve ödül törenine katıldı.

Bakan Çelik, Toplam Kalite Yönetimi çerçevesinde kaliteli okul, ekip ve kurumların belirlenmesine yönelik çalışmaların ele alınacağı toplantıda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye'nin en büyük bakanlığı olduğunu söyledi. Türkiye'de 60 bine yakın okul ve 20 milyon öğrenci bulunduğunu kaydeden Bakan Çelik, öğrencilerin en büyük zenginlik olduğunu ifade ederek, ?Bizim kaliteli binalarımız olabilir. Binaları teknolojik aletlerle donatabiliriz ama mühim olan buradan çıkan meyvedir? diye konuştu.

Eğitim kurumlarının dış görüntüsüne bazı standartlar getireceklerini bildiren Bakan Çelik, standart getirmenin ?tek tip? olmak anlamına gelmediğini ifade etti. Bu konuda hazırladıkları ?Kurumsal Kimlik? isimli kitabı yakında eğitim kurumlarına göndereceklerini anlatan Bakan Çelik, ?Tabelalarımızda, dış mekanlarımızda, bahçe düzenlemelerimizde bir standart getireceğiz? dedi.

Bakan Çelik, toplam kalite uygulamaları kapsamında, müfredatın daha iyi olması ve personelin daha verimli çalışması konusunda da çaba gösterdiklerini söyledi.

?Toplam kalite? yarışmasına yaklaşık 100 okul, kurum ve ekibin kaldığını bildiren Bakan Çelik, dereceye girenlerin bugün tespit edilerek açıklanacağını kaydetti. Dereceye giren okullar değerlendirilirken, öğrencilerin, öğretmenlerin çalışmaları ile derslerdeki başarı, okulun düzeni, disiplin cezalarının oranı gibi birçok kriterin göz önünde tutulduğunu belirten Bakan Çelik, bunun, okullar arasında ?en iyi? olma yönünde gayretler başlamasını sağlayacağını söyledi. Bakan Çelik, ?Hedefimiz, bütün okullarımızın kalite belgesine sahip oluncaya kadar gayret göstermesi? diye konuştu.

Bu konuyla ilgili projenin, Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği ile ortak yürütüldüğünü kaydeden Bakan Çelik, Komisyon'un Türkiye Temsilcisi Hansjörg Kretschmer'e teşekkür etti. Kretschmer'in, Türkiye'deki görev süresinin yakında sona ereceğini ifade eden Bakan Hüseyin Çelik, ?Kendisiyle son olarak, Temel Eğitime Destek Projesi çerçevesinde aşağı yukarı 100 trilyon liralık AB finansmanıyla yaptırılacak okulun temelini Sayın Başbakanımızın da katılımıyla Erzurum'da 2 Temmuzda atacağız. Sayın Kretschmer ve çalışma arkadaşları özellikle eğitim alanında bizimle sıkı çalışma içinde oldular. Teşekkür ediyorum? dedi.

AB ile fiili müzakerelerin 12 Haziranda başladığını anımsatan Bakan Çelik, bilim ve araştırmanın birinci, eğitim ve kültür başlığının da ikinci sırada olduğunu kaydetti. Bakan Çelik, ?Bizim belki en rahat olduğumuz alanlardan birisi eğitim alanıdır. Bizim AB ile yapısal olarak bir sıkıntımız yok, uyum açısından bir sıkıntımız yok. Yasalarımız açısından, eğitime yaklaşım açısından da bir sıkıntımız yok ama ekonomik güce, kaynağa dayalı eksikliklerimiz var. Biz bunun farkındayız. Ülkemizin ekonomisi iyileştikçe çok daha iyi bir noktaya varacağımız bilinmelidir? diye konuştu.

Toplantıya eski milletvekillerinden Mail Büyükerman'ın da katıldığını belirten Bakan Çelik, Büyükerman'ın birçok okul yaptırdığını hatırlatarak, ?Onun yaptırdığı okulun da bu kapsamda değerlendirilmiş olmasına da sevindim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber