Ankara Barosu'ndan Yarın duruşmalara girmeyin' çağrısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2006 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Barosu Yönetim Kurulu, son zamanlarda avukatlara ve Danıştay 2. Dairesi üyelerini hedef alan yargı bağımsızlığına, savunmaya, demokrasi ve yaşama hakkına yönelik saldırılara kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını belirterek, tüm avukatları yarın duruşmalara girmemeye çağırdı.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, yargının kurucu unsurlarından olan, bağımsız savunmayı serbestçe temsil eden avukatlara son 6 yıl içinde yapılan 39 saldırıda 8 avukatın öldüğü ifade edildi.

Avukatlara yönelik hukuk ve insanlık dışı saldırının ?daha ağır ve alçakçasının, Danıştay'a yapıldığı? ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

?Hukuk devletine, yargı bağımsızlığına, savunmaya, demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, bu özellikler içinde en vazgeçilmez olan yaşama hakkına yönelik bu yasa ve hukuk dışı saldırılara kayıtsız ve sessiz kalmak mümkün değildir.

Son şehidimiz İstanbul Barosu avukatı Aydın Şahin'in katline tepkimizi göstermek üzere, Türkiye Barolar Birliği'nin 13 Hazirandaki duyurusu çerçevesinde, 16 Haziran Cuma günü tüm meslektaşlarımızı duruşmalara girmemeye davet ediyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber