KPSS sona erdi

Öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) 4 oturumu da sona erdi

Haber Giriş : 06 Temmuz 2014 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS sona erdi

AA- Öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) 4 oturumu da sona erdi.

KPSS, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Sınav bugün yapılan sabah ve öğleden sonra oturumlarıyla sona erdi. KPSS'de cumartesi sabah ve öğleden sonra ile pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturum yapıldı. KPSS'nin sabah oturumları 09.30'da, öğleden sonraki oturumları 14.00'de başladı.

Her oturumda bir soru kitapçığı ve bir cevap kağıdı kullanıldı. Pazar sabah oturumunda adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar soru soruldu. Bu oturum saat 12.10'da sona erdi. Adaylar daha sonra 14.00'te öğleden sonra oturumuna girdi. Bu oturumda da adaylara, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltildi.

KPSS'de tüm adaylar, cumartesi sabah oturumuna girdi ve genel yetenek, genel kültür testlerini cevapladı. Cumartesi sabah oturumu 120 dakika, öğleden sonra oturumu 100 dakika, pazar sabah ve öğleden sonra oturumları ise 160 dakika olacak. Cumartesi sabah oturumunda genel yetenek ve genel kültürden 60'ar soru cumartesi öğleden sonra oturumunda eğitim bilimlerinden 80 soru yöneltilecek.

Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin, cumartesi öğleden sonra oturumuna ve alanlarına bağlı olarak 20 Temmuz'da yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT), Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin ise cumartesi sabah oturumuyla birlikte 18 Ekim'de yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılması gerekiyor.

KPSS ön lisans düzeyinde 27 Eylül'de, ortaöğretim düzeyinde ise 28 Eylül'de gerçekleştirilecek.

KPSS soruları adayları zorladı

İHA- Öğretmenlik ve kamu kadroları için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) pazar ayağının ilk oturumu sona erdi. Sınavdan çıkan bazı adaylar, soruların geçen yıla oranla daha zor, bazıları ise kolay olduğunu söyledi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tüm yurt genelinde yapılan KPSS'nin 5-6 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen lisans düzeyi oturumunun pazar ayağının ilk oturumu sona erdi. Adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar soru sorularak 160 dakika süre tanındı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gümüşsuyu Kampüsü'nde sınav süresinin sona sermesiyle adaylar sınav salonlarını terk etti. Sınavdan çıkan memur adayları, soruların 2 sene önceki sınava oranla daha zor olduğunu belirtti. Sınava giren adaylardan biri, soruların geçen yıla oranla daha kolay olduğunu belirterek, "Beklediğimden iyi geçti. Geçmiş sorulara göre biraz daha basitti" dedi.

Bir başka aday ise sınavın geçmiş senelere nazaran zor olduğunu ifade ederek, "2 sene öncesine göre biraz daha zordu. Biraz zorlandım, bir şeyler yaptım ama ne olacağını tam kestiremiyorum. Artık geçmişte öğrendiklerimizle yaptık" ifadelerini kullandı.

Saat 14.00'de öğleden sonra oturumuna girecek olan adaylara, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yönetilerek 160 dakika süre tanınacak.


AA- Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da saat 9.30'da başladı.

Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu.

Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alındı.

Sabah oturumunda adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar, saat 14.00'te başlayacak öğleden sonra oturumunda da çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltilecek. Oturumlarının süresi 160 dakika olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber