Memura, belediye otobüsü için 'Kamu kartı'

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, Büro Memur-Sen Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Vecdi Yanbaz ile birlikte Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ı makamında ziyaret etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Temmuz 2014 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memura, belediye otobüsü için 'Kamu kartı'

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, Büro Memur-Sen Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Vecdi Yanbaz ile birlikte Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal'ı makamında ziyaret etti. Genel Başkan Uğur Ünalan, yapılan görüşmede kamu çalışanlarının sorunlarını Müsteşar Ağbal'a iletti.

Genel Başkan Ünalan; başta Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve SGK olmak üzere fazla çalışma yapan kurumlara fazla mesai ücreti ödenmesi ile Büyük Şehir yasasıyla geçici görev ve benzeri görevlendirmelerde harcırah alamayan çalışanlarla ilgili düzenleme yapılmasını talep etti.

Ayrıca Genel Başkan Uğur Ünalan Maliye ve Gelir İdaresi çalışanları için özel uzmanlık sınavı açılması gerektiğini belirtti. Ünalan kurum çalışanlarının özlük haklarının daha iyi hale getirilmesini ile yardımcı hizmetliler için görevde yükselme sınavı açılması konularında maliye çalışanlarının büyük bir beklenti içerisinde olduğunu, bu konularda harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. Maliye Bakanlığı çalışanlarının toplu sözleşmede mutabakat altına alınan servis uygulamasının da biran evvel başlatılması gerektiğini söyledi.

Genel Başkan Uğur Ünalan ayrıca Meteoroloji çalışanları ile ilgili uzun süredir verilmeyen Eurocontrol den almaları gereken payın verilmesini talep etti.

Genel Başkan Ünalan Maliye Bakanlığı ile servis olmayan tüm kamu kurumlarında servis uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Ankara'daki maliye çalışanlarına verilen ve sadece EGO otobüslerinde geçerli olan kamu kartının tüm ulaşım araçlarında ve sınırlama konulmadan kullanılmasını kaydeden Ünalan, "Kamu kartlarının belirli saatlerde ve sadece EGO otobüslerinde geçerli olması personelin görevi sırasında mağduriyet yaşamasına neden oluyor. Kartlar, diğer toplu taşıma araçlarında da geçerli olmalı, gün ve saat sınırlaması olmaksızın kullanılabilmelidir" diye konuştu.

Görüşmede Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının sorunlarına da değinen Ünalan, Yurtdışı sözleşmeli personele halen imzalatılan TİP sözleşmelerinin yürürlükte bulunan kanun ve mevzuata uymadığını vurguladı. Ünalan, TİP sözleşmelerinin güncellenerek günümüz kanunlarına biran önce uyarlanması gerektiğinin altını çizdi.
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ağbal, fazla mesai çalışmalarının sonuna gelindiğini mevcut mecliste görüşülmekte olan torba yasada yer alacağını ifade etti. Servis uygulamasının da bir an önce hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber