Erdoğan miting, İhsanoğlu tur dedi

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylar hangi stratejileri izledi?

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 07 Temmuz 2014 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan miting, İhsanoğlu tur dedi

Saliha ÇOLAK

TÜRKİYE, 10 Ağustos'ta ilk kez Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidecek. Adaylar da ilk turda seçimi kazanabilmek için seçim stratejilerine son şeklini veriyor. AK Parti'nin, tüm milletvekillerinin oyuyla aday gösterdiği Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP MHP DSP, DP ve BTP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş, farklı kampanyalarla seçmenden destek isteyecek. Erdoğan meydan mitingleri, Ekmeleddin İhsanoğlu dar kapsamlı toplantılarla Anadolu turunu tercih ediyor. İhsanoğlu, geniş kitlelere kendini anlatmak için ise televizyon ekranını kullanacak. Hedefine CHP'li küskünleri koyan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise bu kez rotasını sahillere çevirdi. Demirtaş, CHP'nin oy deposu olarak görülen sahil kentlerine ziyarete hazırlanıyor.

ERDOĞAN MEYDANLARDA

Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim kampanyasında 12 yıllık birikimin sonucu meydan mitinglerini öne çıkardı. Kampanyasını Samsun'dan başlatan Erdoğan, meydanlarda en çok görünecek aday olacak. Partinin miting organizasyonlarındaki başarısı ve ekranlardan bu mitinglerin etkili olarak aktarılmasıyla "en geniş halk kitleleriyle buluşan aday" görüntüsü oluşturulacak. Erdoğan, kampanyasını "aktif cumhurbaşkanı" olma sözü üzerine kuracak.

İHSANOĞLU TELEVİZYONDA

Miting tecrübesi olmayan Ekmeleddin İhsanoğlu, kampanyasını televizyon ekranları üzerinden yürütecek. Anadolu'da, mitingler yerine daha dar katılımlı ziyaretler planlayan İhsanoğlu'nun bir ayağı İstanbul'da olacak. İhsanoğlu, sık sık İstanbul'a giderek televizyon kanallarına konuk olacak. İhsanoğlu, "Başkan değil, cumhurbaşkanı seçeceğiz" vurgusu yapacak. Kampanya boyunca İhsanoğlu'nun; sakin, kavgadan uzak, tüm partilere eşit, demokratik ve laik kimliği halka anlatılacak.

DEMİRTAŞ SAHİLLERDE

Selahattin Demirtaş'ın kampanyasının ayrıntıları bugün netlik kazanacak. Demirtaş'ın kampanyası "Sadece Kürtlerin adayı değilim" tezi üzerine kurulacak. Demirtaş, HDP projesiyle başlatılan "sola açılma" çalışması doğrultusunda yeni seçmenlere ulaşmaya çalışacak. İlk hedef de İhsanoğlu'nun adaylığına tepki gösteren CHP'li seçmenler olacak. Bunun için daha çok batı ve güney illerine ziyaretler planlayan Demirtaş, kampanyasında da Kürt mücadelesinden çok "sol mücadele" söylemini öne çıkaracak. Demirtaş da zaman zaman ekranı kullanarak mesajlarını halka ulaştırmaya çalışacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber