Halkbank'ta 6 genel müdür yardımcısı görevden alındı

Halkbank’ta 6 genel müdür yardımcısı görevden alındı. Yerlerine atanacak yeni yöneticilerin isimleri BDDK’nın onayına sunuldu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 08 Temmuz 2014 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Halkbank'ta 6 genel müdür yardımcısı görevden alındı

Aralık ayındaki soruşturmalarda adı sıkça geçen ve genel müdürü gözaltına alınan Halkbank'ta yönetim ve teşkilat şemasında önemli değişiklikler yapıldı. Yeni organizasyon doğrultusunda mevcut 6 genel müdür yardımcısı görevden alınırken yeni isimler de BDDK onayına sunuldu.

Banka tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen konuyla ilgili açıklama şu şekilde:

"Bankamız Yönetim Kurulu tarafından Mevduat Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı ile buna bağlı olarak Mevduat Yönetimi ve Pazarlama Daire Başkanlığı ve Nakit Yönetimi Daire Başkanlıklarının kurulması ve bu dairelerin bahsi geçen Genel Müdür Yardımcılığı'na bağlanmaları, Mevduat ve Nakit Yönetimi Daire Başkanlığı'nın lağvedilmesi, Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı kurularak, Tanıtım ve Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri, İnşaat ve Ekspertiz Daire Başkanlıkları'nın bahsi geçen Genel Müdür Yardımcılığı'na bağlanması, Hukuk İşleri ve Yasal Takip Genel Müdür Yardımcılığı kurularak, Kredi Risk Tasfiye 1 ve 2 Daire Başkanlıkları'nın, ayrıca mevcut Hukuk Müşavirliği'nin adı değiştirilerek Hukuk İşleri Daire Başkanlığı'nın bahsi geçen Genel Müdür Yardımcılığı'na bağlanması, Kredi Politikaları Genel Müdür Yardımcılığı'nın lağvedilmesi, Disiplin Kurulu Başkanlığı'nın kapatılmasına karar verilmiştir. Genel Müdürlük Teşkilat Şeması'nın yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde yeniden oluşturulması ile birlikte yeni teşkilat yapısı uyarınca Atalay Tarduş, Taner Aksel, İsmail Hakkı İmamoğlu, Mürsel Ertaş, Yakup Demirci, Ufuk Hacer Denizci görevlerinden alınmıştır. Bankamız Yönetim Kurulu tarafından; boşalan Genel Müdür Yardımcılıklarına Hasan Ünal, Salim Köse, Mustafa Aydın, Mehmet Sebahattin Bulut, Ömer Faruk Şenel ve Murat Oktay'ın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun onayına müteakip atanmalarına karar verilmiş olup gerekli izinler için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvuru yapılacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber