Türkiye kavruluyor

Sıcaklar iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Vatandaşlar ise sıcaktan korunmak için farklı yöntemler buldu. İşte Türkiye’nin farklı bölgelerinden sıcak hava ile ilgili görüntüler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2014 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye kavruluyor

Termometrelerin 41 dereceyi gösterdiği Adana'da, vatandaşlar serinlemek için ağaç gölgelerini kullanıyor. Giderek etkisini arttıran sıcaklar nedeniyle birçok vatandaş Ramazan ayını yaylaya ya da denizde geçirmeyi tercih ediyor. Gidecek yeri olmayanlar ise park ve bahçede serinlemeye çalışıyor. Özellikle yaşlılar, günlerinin büyük bir kısmını parkta bulunan ağaçların gölgesinde geçiriyor. Kimisi bankta, kimisi çimler üzerine uyuyor.

MANİSA - Hava sıcaklığının gölgede 40 dereceye ulaştığı Manisa'da çocuklar kendilerini süs havuzlarına atarken, büyükler ise parklar ve camilerde serinlemeyi tercih etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan sıcak hava uyarısı kendisini hissettirmeye başladı. Düne kadar 36-37 derece arasında hava sıcaklığının etkili olduğu Manisa'da termometreler bugün gölgede 40 dereceyi gösterdi.

BALIKESİR - Ege sahillerinde, hava sıcaklıklarının 40 dereceye yaklaşması, tatilcileri ve yerli halkı deniz ve havuzlara yönlendirdi. Balıkesir'in Edremit Körfezi'ne bağlı ve Kaz Dağları'nın gölgesinde kalan Akçay, Altınoluk, Güre ve Zeytinli sahilleri, bugün insanların akınına uğradı. Sabah saatlerinden itibaren bastıran sıcaktan bunalanlar, bölgedeki aqua parklara, havuzlara ve denize koştu. Sahilde hafif şiddette esen lodosun getirdiği serinlik ve soğuk suda vücut ısılarını düşürmeye çalışan insanlar, gün boyu suda vakit geçirip güneşlendi.

ÇANAKKALE - Türkiye'de yazın en bunaltıcı sıcağını yaşarken Çanakkale'de ise boğazın esintisi vatandaşların imdadına yetişti. Hava sıcaklığının 30 ile 40 derece arasında değiştiği gözlenirken, saatte ortalama 21 kilometre hızla esen rüzgar vatandaşlara rahat nefes aldırdı. Gün boyunca sokaklar boş kalırken, dışarıda işi olanlar gölgelik yerleri tercih etti. İl merkezindeki halk bahçesi en çok tercih edilen yerlerden birisi oldu. Öğlen saatlerinde, vatandaşlar boş vakitlerini ağaçların altında uyuyarak geçirdi. Sıcak havalar en çok döner ustalarını etkiledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber