Hakkari müftülüğü, ÖSS'ye girecek öğrenciler için mevlit okutacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2006 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS'ye iki gün kaldı, 1 milyon 537 bin 433 adayın katılacağı sınav için nefesler tutuldu. Sınavı kazanmak ve gelecekleri için önemli bir basamağı çıkmak isteyen gençlerin denemediği yol kalmıyor. Türbe ziyaretleri, Zihin açıcı çaylar, kalem okutmalar ve daha niceleri...

İşte bunlara bir yenisi daha ekleniyor. Hakkari İl Müftülüğü bu yıl ÖSS'ye girecek öğrencileri için mevlüt okutacak.

Sınava girecek 1 milyon 537 bin 433 aday'a başarı dileklerimizi iletiyor ve bu yıl ki ÖSS sınavında yapılan kritik 10 değişikliğe dikkat etmeleri konusunda adaylarımızı uyarmak istiyoruz.

Konuyla ilgili olarak "ÖSS'de dikkat edilmesi gereken 10 kritik değişiklik!" başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız.

Hakkari İl Müftüsü Ali Öztürkçü, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (ÖSS) katılacak öğrencilerin başarılı olması ve Hakkari'nin son sıralardan kurtulması için mevlit okutacaklarını bildirdi.

Ali Öztürkçü, velilerin ve öğrencilerin bu konuda kendilerine müracaatta bulunduğunu söyleyerek, "Birçok veli ve öğrenci beni ziyaret ederek, ÖSS sınavlarında Hakkari'nin son sıradan kurtulması ve öğrencilerin başarılı olması için mevlit okutmamızı istedi. Biz de kendilerini kırmayarak yarın ikindi namazını müteakip Altay Caddesi üzerinde bulunan Ulu Camii'nde mevlit okutacağız. Öğrencilerin başarılı olması için dua edeceğiz. Mevlide bütün vatandaşlar davetlidir" dedi. Bazı öğrenci velileriyse, her yıl son sırada olması nedeniyle öğrencilerin psikolojilerinin bozulduğunu kaydederek, öğrencilerin başarılı olması ve için Müftülüğe başvurduklarını kaydetti. Öte yandan, Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar, bu yıl ÖSS'ye Hakkari'den 4 bin öğrencinin katılacağını söyledi.


ÖSS ADAYLARI, ZİHİN AÇICI ÇAYA YÖNELDİ

Denizli'de zihin açan ve konsantrasyon eksikliğini gideren çaya en çok ÖSS sınavına girecek öğrencilerin ilgi gösterdiği bildirildi.

Saltak Caddesi üzerinde bulunan, baharat başta olmak üzere bitkisel ürünlerin satıldığı işyerinde zihin açan ve konsantrasyon eksikliği gideren ithal çaylara en çok ÖSS'ye girecek öğrencilerin ilgi gösterdiği belirtildi. ABD ve Brezilya'da yetiştiği belirtilen Ginko Bloba adlı çayın satışa sunulmasından sonra özellikle ÖSS sınavına katılacak öğrencilerin bu çaya büyük talep gösterdiğini açıklayan işyeri sahibi Bekir Yapal, çayın hafıza açıcı özelliği bulunduğunu belirterek, "Bu çay, ABD ve Brezilya gibi ülkelerde yetişen bir bitki. Bu çayın, kandaki oksijen miktarını arttırarak hafızayı güçlendirici etkisi olduğu biliniyor. Ginko Bloba çayı, genelde konsantrasyon ve dikkat eksikliği gibi sorunlara gayet iyi geliyor. Sınav öncesinde beyin kılcal damarlarını güçlendirdiği için beyne daha fazla kan gidişini sağlıyor. Beynin güçlenmesini sağlıyor. Son günlerde en önemli müşterilerimiz, ÖSS sınavına girecek öğrenciler. Öğrenciler bu çaya büyük talep gösteriyor" dedi.

 


ÖSS ÖNCESİ TÜRBELERE AKIN

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi öğrenciler sınavı kazanmak, veliler de çocuklarının başarısı için İstanbul'daki türbelerde bol bol dua okudu.

Üniversiteye girme hayali kuran 1 milyon 500 bin aday, 18 Haziran'da yapılacak ÖSS sınavında ter dökecek. Adaylardan ancak 400 bini üniversiteyi kazanabilecek. Kazanamayanlar ise, önümüzdeki sınavı beklemek zorunda kalacak. Üniversiteye girebilmek için gece gündüz çalışan öğrenciler, son bir ümitle türbelere, camilere akın etti. Öğrencilerin yanı sıra ebeveynleri de türbe ve yatırlara gidip, çocuklarının sınavı kazanabilmeleri için dua edip adak adadı. İstanbul'daki öğrencilerin ilk tercihi Eyüp Sultan Türbesi oldu. Türbeye Karadeniz, İç Anadolu, Trakya ve Ege Bölgesi'nden bir çok öğrenci, gruplar halinde geldi. Buradan çıkan bazı öğrenciler, Beykoz'daki Yuşa Tepesi, Topkapı'daki Merkez Efendi ve Üsküdar'daki Aziz Mahmut Hudayi Türbesi'ne giderek başarılı olmak için dualar etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Eyüp Sultan Türbesi'ne gelen velilerden Fatma Aydın, oğlunun sınavlara ders yılı başından beri hazırlandığını belirterek, "Başarılı olması için dua etmeye geldik. Ama sadece bu sınav için burada değilim. Devamlı geliyorum. Oğlum için de dua ettim. İnşallah kazanır" diye konuştu. Pazar günü sınava girecek olan lise son sınıf öğrencisi Betül Karagöz, "Sınava çok az bir süre kaldı. Heyecanlıyız. Bunun için sabah türbeleri ziyarete geldim. Şimdi de burada sınavlardan önce dua ettim" diye konuşurken, arkadaşlarıyla birlikte Eyüp Sultan'a gelen Ahmet Emanet adlı öğrenci de, "Bir grup arkadaşla sabah erkenden yola çıktık ve türbeleri ziyaret ettik. Çok heyecanlıyız. Bu heyecanı bastırmak için mübarek zatlara dua ettik. Başarılı olmayı diledim" dedi. Arkadaşı Burak Saygın ise, türbede bulunma sebebini, "Pazar günü yapılacak sınav öncesi heyecanlıyız. ÖSYM Başkanı da sınavın zor geçeceğini söyledi. Biz daha çok strese girdik. Burada türbe ziyaretine geldik" sözleriyle açıkladı.


ÖSS'YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE "STRES SINIFI"

ÖSS sınavına günler kala lise son sınıf öğrencilerinde heyecan doruğa ulaşırken, okullar da öğrencilerinin sınava kadar stressiz günler geçirmesi için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

ÖSS'ye sayılı günlerin kalması nedeniyle Taksim Ticaret Meslek Lisesi yöneticileri, öğrencilerin stressiz günler geçirmesi için "Stres Sınıfı" oluşturdu. Sınava hazırlanan grubun şarkılar söyleyip, müzikler eşliğinde dans etmeleri için planlanan stres sınıfı, diğer öğrencilerin rahatsız olmamaları için okul bahçesine kuruldu. ÖSS sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencileri, gün boyunca istedikleri saatte "Stres Sınıfı'na gelerek, rahatlama imkanı buluyor. Şarkılar söyleyen öğrenciler, bir yandan da müzik eşliğinde dans ediyor. Okul bünyesinde oluşturulan Beyoğlu Mızıkacıları isimli grup da, kesintisiz müzik yaparak öğrencilerin stres atmasına yardımcı oluyor. Çalınan müzik eşliğinde gönüllerince eğlenerek stres atan öğrenciler, uygulamadan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. "ÖSS senden kim korkar", "Bekle bizi ÖSS" yazılı dövizler açan öğrenciler, ellerinde bulunan ÖSS deneme sınav kitapçıklarını, "Artık çalışma zamanı bitti" diyerek çöpe attı. Öğrenciler, "Sınava gerekli şekilde hazırlandık. Sınavdan korkmuyoruz. Okul yönetiminin bizim için hazırlattığı stres sınıfı çok güzel. Burada müzik dinleyip şarkılar söyleyerek stres atıyoruz" diye konuştu.

Okul Müdürü Aytekin Çınar, ÖSS sınavının öğrencilerin hayatında bir dönüm noktası olarak görülebileceğini söyledi. Çınar, "Sınava hazırlanan öğrencilerin bir hafta boyunca stres atmaları için böyle bir etkinlik düzenledik. Sınava hazırlanan öğrencilerimize üniforma giydirmiyoruz. Tatildeymiş gibi gelip burada stres atıyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, katıldığı bir yarışma programıyla adını duyuran Popstar Hatice de, eğitim gördüğü Taksim Ticaret Meslek Lisesi'nde "Stres Sınıfı"nı kullanan öğrenciler arasında yer aldı. Üniversite sınavına hazırlandığını belirten Hatice Kaya, "Bu sene ben de sınava gireceğim. Stres atmak için burada şarkı söylüyorum. Arkadaşlarım da stres atıyor" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber