Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Sıcaklıkların yağış alan yerlerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2014 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kuzey Ege, Eskişehir, Düzce, Bolu, Zonguldak ve Karabük ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara bölge geneli ile Kütahya çevrelerinde kuvvetli, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa'nın doğusu, Çanakkale'nin kuzeyinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Yağış alan yerlerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Batı bölgelerde kuzey yönlerden, iç ve doğu bölgelerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz ile zamanla İç Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara bölge geneli ile Kütahya çevrelerinde kuvvetli, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa'nın doğusu, Çanakkale'nin kuzeyinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, yerel su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksama vb) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber