Bilim hırsızlığı nedeniyle, 2 ay meslekten men cezası verilen Alemdaroğlu hakkında YÖK Başkanı Teziç hâlâ hiçbir işlem yapmadı.

Haber Giriş : 31 Ocak 2004 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim hırsızlığı nedeniyle, 2 ay meslekten men cezası verilen Alemdaroğlu hakkında YÖK Başkanı Teziç hâlâ hiçbir işlem yapmadı.

YÖK Başkanlığı'nda nöbet değişimi oldu, Kemal Gürüz başkanlık koltuğunu Erdoğan Teziç'e devretti. Ama İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'na bakış açısı hiç değişmedi. "Bilim hırsızlığı" yaptığı gerekçesiyle 2 ay meslekten men cezası alan Alemdaroğlu ise, hala rektörlük koltuğunu koruyor. Yeni Şafak, Alemdaroğlu dosyasını okurları için açıyor.

Onur Kurulu meslekten men verdi

2003 yılının Ekim ayında, Türkiye Tabipler Birliği Onur Kurulu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun ABD'de yayınlanan bir eserden kaynak göstermeden alıntı yaptığını tescil etti. Üniversite Öğretim Elemanları Derneği'nin şikayetini değerlendiren Kurul, Alemdaroğlu'na "intihal" suçu nedeniyle 2 ay meslekten men cezası verdi. Oysa Alemdaroğlu hakkındaki iddialar "intihal" suçu ile sınırlı değil.

İdeolojik halayın da mucidi

İstanbul Üniversitesi'nde eylem yapan öğrenciler için, "ideolojik halay" çektikleri gerekçesiyle soruşturma açan Alemdaroğlu hakkında, bir kısmı müfettiş raporlarıyla kanıtlanmış iddialar bulunuyor. Üstüne üstlük bu iddialara ilişkin belgeler önce Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e, ardından YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e gönderildi. Ancak Alemdaroğlu'nun "intihali" karşısında sessiz kalan YÖK Başkanı Teziç, şu ana kadar bu iddialar hakkında ise herhangi bir işlem yapmadı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber