TSK'da 'uzay çağı' başlıyor

YAŞ'tan önemli kararlar çıktı. Yeni kurulan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı, 'milli füze' yapımını koordine edecek. Bünyesinde bir de Uzay Grup Komutanlığı oluşturulacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Ağustos 2014 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK'da 'uzay çağı' başlıyor

MAHMUT GÜRER-HAKKI KURBAN

ÖNCEKİ gün sona eren Yüksek Askeri Şura'daki kararla kurulan 'Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'na yönelik ayrıntılar netleşti: n Komutanlık, Türkiye'nin milli uzun menzilli hava savunma füze sistemi konusundaki çalışmalarını koordine edecek. n Başına orgeneralliğe yükselen Abidin Ünal'ın geçeceği komutanlık, istihbarat da dahil stratejik anlamda önem taşıyan tüm havacılık unsurlarını kontrol edecek. vwwvn Yeni komutanlık bünyesinde uzun menzilli hava savunma bataryalarının kontrolü için 4 grup komutanlığı oluşturulacak.

28 ŞUBAT GENERALLERİNE UZATMA

- ROKETSAN'ın imal ettği orta menzilli hava savunma sistemleri ve milli uzun menzilli hava savunma füzeleri konusundaki çalışmalar da komutanlığın emrinde gerçekleştirilecek.

- Yine yeni birim bünyesinde 'Uzay Grup Komutanlığı' yakın süreçte faal hale getirilecek.

- 28 Şubat Davası'nda yargılamaları süren 3 generalin görev süreleri ikinci kez uzatıldı.

- Deniz Kuvvetleri'nde Tümamiral Hasan Şükrü Korlu ve Tuğamiral Aydın Şirin, Hava'da ise Tuğgeneral Fethi Alpay ve Tuğgeneral Atilla Darendeli bir yıl erken terfi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber