Başbakan Erdoğan'ın yerel seçim sonrasına bıraktığı kabine revizyonu şu sıralar Ankara'yı meşgul eden konulardan biri.

Haber Giriş : 02 Şubat 2004 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın yerel seçim sonrasına bıraktığı kabine revizyonu şu sıralar Ankara'yı meşgul eden konulardan biri.

Başbakan Erdoğan'ın yerel seçim sonrasına bıraktığı kabine revizyonu şu sıralar Ankara'yı meşgul eden konulardan biri. Erdoğan'ın daha çok danışmanlarıyla yakın temas halinde olduğu, parti yönetiminin kabinede kan değişimi istediği haberleri kulisleri dalgalandırıyor. Renk vermeyen Erdoğan ise hükümetin bazı üyelerinden "revizyon hatalı olur, işler iyi gidiyor" mesajları alıyor. Yerel seçimlerden çıkan sonucun Erdoğan için referans kabul edileceği kaydedilirken, kabine dışı kalması muhtemel bakanlar konusunda da hergün yeni bir liste ortaya atılıyor. Zeki Ergezen, Beşir Atalay, Recep Akdağ, Erkan Mumcu, Güldal Akşit listelerin ortak isimleri. Partinin bazı ağır toplarını bakanlık heyecanı sarmış görünüyor.

Gölge Ekonomi Bakanı kim?
AKP İstanbul Milletvekili Nazım Ekren'in ismi son dönemde öne çıkmaya başladı. Kimi kritik atamalarda Ekren'in izlerine daha sık rastlar hale geldik. Ekren'in adı Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanlığı için geçmişti. Veto edilen TMSF Kurul başkan ve üyelerinin önemli bölümünün Ekren'in görüşlerine göre belirlendiği kulislere yansıdı. Ekren, zaman zaman Maliye Bakanı kadar sık Maliye bürokratlarıyla bir araya geliyor, bütçe ve gelir idaresiyle ilgili bilgi alıyor. Erdoğan'ın "çok güvendiğini" söylediği Ekren'in adı "gölge ekonomi bakanı"na çıktı bile.

Sezer kimleri hatırladı?
"İçimizden biri" olan Cumhurbaşkanı Sezer, bu özelliğini geçen cuma günü de yansıttı. Sezer, Köşk'teki 600'ü aşkın personelle makam odasının karşısındaki özel odada tek tek bayramlaştı. Sezer'in davetlileri arasında kimler yoktu ki? Şoförler, muhafız alayından erler, Köşk'ün muhteşem bahçesini oya gibi işleyen bahçıvanlar, garsonlar... Protokol sırası da yoktu. Genel Sekreter de oradaydı, bahçıvan da. Oda çıkışında çikolata, şeker alan Cumhurbaşkanlığı çalışanları, Sezer tarafından hatırlanmanın mutluluğunu yaşadılar.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber