Öğrenciler bilgisayarı öğretmenlerden daha sık kullanıyor, daha fazla hobiye sahip.

Haber Giriş : 02 Şubat 2004 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler bilgisayarı öğretmenlerden daha sık kullanıyor, daha fazla hobiye sahip.

İSTANBUL Üniversitesi Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrfan Erdoğan'ın danışmanlığında, Okutman Filiz Meşeci tarafından "Lise öğretmenleri ile lise öğrencilerinin yaşam tarzları arasındaki farklılıklar" konulu bir araştırma yapıldı. İstanbul'un 7 ilçesindeki 9 devlet lisesindeki, 101 öğretmen ve 300 öğrenci arasında yapılan araştırmanın sonuçları ilginç...

Arkadaşlık daha fazla

Bir müzik enstrümanı çalma, resim, internette sörf yapma, sahne sanatları ile uğraşma gibi hobilerle ilgilenme sıklığına bakıldığında, öğrenciler bu konuda öğretmenlerden daha önde. Öğrencilerin hem karşı cinsten hem de kendi cinslerinden arkadaşlarıyla vakit geçirme sıklığı öğretmenlerden daha yüksek. Öğrenciler sık sık radyo dinlerken öğretmenleri ara sıra dinliyor. Öğrenciler öğretmenlerden daha sık spor yapıyor, spor karşılaşmalarını da televizyondan daha sık izliyor.

Öğretmen kitap okuyor
Öğretmenler, ders kitapları dışındaki kitapları öğrencilerden daha sık okuyor. Öğretmenlerin sigara içme ve alkol kullanma sıklığı öğrencilerden daha yüksek düzeyde. Öğretmenlerin müzik dinleme alışkanlıklarında Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Klasik Batı Müziği, özgün müzik gibi geleneksel türler önde geliyor. Öğrenciler daha hareketli, daha hızlı yenilenip tüketilen Türkçe pop, rock, techno tarzı müzik dinliyor. Öğrenciler, dini değerlerini yaşam tarzlarına daha sık yansıtıyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber