Polis, üniversite öğrencilerine dost elini 'leblebi' ile uzatıyor

Çorum Emniyet Müdürlüğünce başlatılan "İlk Adımda Dost Eli" projesi kapsamında Hitit Üniversitesine kayıt yaptırmaya gelen öğrenci ve velilere, polis ekipleri tarafından güvenlik ve kentin yaşam alanları hakkında bilgiler verilip leblebi ikram ediliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2014 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis, üniversite öğrencilerine dost elini 'leblebi' ile uzatıyor

Çorum Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminalinde oluşturulan birimde karşılanan öğrenciler, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kayıt yaptırılacak fakülte ve yüksekokul binalarına yönlendirilirken, kentteki ulaşım araçları ve diğer yaşam alanları hakkında öğrencilere bilgi veriliyor.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğünde ise polis ekipleri tarafından öğrenci ve ailelerle birebir görüşmeler yapılarak, güvenlik, asayiş ve terör konularında uyarılarda bulunuluyor. Kentin kültürel ve tarihi özelliklerini de anlatan polis ekipleri, yeni bir kentte yaşamaya başlayacak öğrencilere çeşitli yönlendirmeler gerçekleştiriyor.

Ayrıca kayıt noktalarında polisler tarafından kentin meşhur kuru yemişi leblebi, polis logolu özel paketlerle ikram ediliyor. Aile ve öğrencilere, Emniyet Müdürlüğü tarafından "İlk Adımda Dost Eli" temasıyla hazırlatılan, içerisinde çeşitli bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtılıyor.

İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlere yönelik çalışmaları önemli bulduklarını belirtti.

Yürütülen proje ile öğrenci ve velilerle birebir görüşmeler yapıldığını ifade eden Tarancı, "Gençlerimizin her türlü tehlikeden uzak tutulması adına gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Tarancı, yürütülen projenin üniversiteye kayıt tarihinin son günü olan 5 Eylül Cuma gününe kadar süreceğini bildirdi.

- Veliler uygulamadan memnun

Öğrenci velilerinden Selma Berke, "Çok güzel bir uygulama. İnsanlar dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor. Bu da bizleri mutlu ediyor" ifadesini kullandı.

Halil Erozgun ise "Polislerin bizleri karşılamasından memnun olduk. Okul giriş ve çıkışlarında da bu şekilde uygulamaların devam etmesini diliyoruz. Polis bizim dostumuz. Polisle iç içeyiz. Polis olmayınca olaylar fazlalaşıyor. Bu şekilde bir uygulamada da polisimizi görmek bizleri mutlu etti" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber