CHP'den Erdoğan'a: Zapsu'yu görevden alacak mısınız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2006 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakanlık Danışmanı Cüneyd Zapsu'nun, Yasin El Kadı'nın hesabına para yatırdığı yolundaki iddialarla ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ?Sık sık Türkiye'nin başını ağrıtan sorunlara neden olan bu danışmanınızı görevden alacak mısınız?? diye sordu.

Ersin, Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Zapsu'nun, El Kaide terör örgütünü finanse ettiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletlerin ?malvarlığı dondurulanlar listesinde? adı bulunan Yasin El Kadı'nın hesabına, nedeni ve kaynağı bilinmeyen yüklü miktarda paralar yatırdığının, MASAK müfettişlerinin raporuyla tespit edildiğini ifade etti.

Basında yer alan raporun içeriğinden, müfettişlerin çalışmalarının engellendiği; süre kısıtlaması yapıldığı; çalışma grubundaki uzmanların bu görevlerinden alındıkları; müfettişlerin yeni uzman taleplerinin karşılanmadığı ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın önceden ortağı ve yöneticisi olduğu Al Baraka Türk'ün ise müfettişlerce istenen bilgileri vermediğinin anlaşıldığını belirtti.

Bu olayların, kamuoyunun kafasını karıştırdığını ve rapor hakkında kuşkulara neden olduğunu öne süren Ersin, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

?Yasin El Kadı-Cüneyd Zapsu ilişkisini tespit eden söz konusu rapor, hangi tarihte MASAK'a teslim edildi? Rapor ne zaman Maliye Bakanlığına intikal etti? Bakanlık, raporu hangi tarihte savcılığa gönderdi? Müfettişlerin çalışma grubundaki vergi denetmenleri, neden bu görevlerinden alındı? Müfettişlerin çalışma süreleri ve koşulları neden kısıtlandı? Yurtiçinde ve dışında sık sık Türkiye'nin başını ağrıtan sorunlara neden olan bu danışmanınızı görevden alacak mısınız??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber