Başkonsolos baskından 3 gün önce görevden alındı iddiası

MHP'li Oğan: - "Musul Başkonsolusu'nun baskından 3 gün önce görevden alındığı, diplomatların kaybolduğu yönünde bilgi var elimde"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2014 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkonsolos baskından 3 gün önce görevden alındı iddiası

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Musul Başkonsolusu'nun IŞİD baskınından 3 gün önce görevden alındığı iddiasında bulunarak, "Diplomatların kaybolduğu yönünde bilgi var elimde" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Toplantının başında, Genel Kurul gündemine ilişkin Danışma Kurulu önerisi kabul edildi.

Buna göre, bu ay yasalaşması planlanan, müdafinin dosya içeriğini incelemesi veya belgelerden örnek alma yetkisinin kısıtlanmasını öngören Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri 1 Ekim'den sonra yapılacak.

Daha sonra, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Sistemine İlişkin Hükümetlerarası Anlaşmanın Eki Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve The Trans Anatolian Gas Pipeline Company B.V. Arasında Trans-Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Sistemi Hakkında Ev Sahibi Hükümet Anlaşmasına İlişkin Değişikliğin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi.

Tasarı üzerinde konuşan MHP'li Oğan, Van Akdamar Kilisesi'nde bir ayin düzenlendiğini belirterek, "AKP dönemide bu ayin yasal hale getirildi" dedi.

Ermenistan'da daha önce binlerce camide ezan okunurken, şimdi bir tek Erivan'da cami kaldığını belirten Oğan, AK Parti'li milletvekillerine, "Nasıl onlar burada kiliselerine gidiyorsa, gelin biz de oradaki camide birlikte namaz kılalım" çağrısında bulundu.

IŞİD'in rehin aldığı Musul Başkonsolosluğu diplomatlarının hayatlarının her geçen gün riske girdiğini belirten Oğan, "Musul Başkonsolusu'nun baskından 3 gün önce görevden alındığı bilgisi var elimde. Diplomatların kaybolduğu yönünde bilgi var elimde. Bir kısmının IŞİD liderlerine kalkan yapıldığı yönünde bilgi var elimde. Diplomatların hayatı her geçen dakika daha riske giriyor. Bunu ele almamız, onların hayatının kurtarılması lazım. Bu sorunun giderilmesi Hükümetimizin görevidir. Bugün Meclis tatile girecek. Demek ki 14 Ekim'e kadar diplomatlarla ilgili bilgiyi kamuoyu ile paylaşmayacaksınız. Gerçi daha önce de açıklamıyordunuz ama en azından muhalefet burada dile getiriyordu. O zaman bizi ciddiye alıp, bir helikopter ya da uçak kaldırsaydınız, diplomatları alır gelirdiniz, ilk 48 saatlik süreçte onlar kurtarılabilirdi" dedi.

Oğan, son yapılacak operasyonla IŞİD'in sıkışacağı, lider kadrosunun hedef alınacağı bir süreç içine girildiğini belirterek, "Bu operasyonda diplomatlarımızın kalkan yapılacağı endişesi taşıyoruz. Geçmişte IŞİD'in üst düzey kadrosu ile bağlantı vardı ama şimdi onlar da değişti, bambaşka bir kadro var" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber