SGK, bu sefer vatandaşları rahatlattı

Kaynak : SGK Rehberi
Haber Giriş : 12 Eylül 2014 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK, bu sefer vatandaşları rahatlattı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı geçici iş göremezlik ödemesinde vatandaşı rahatlatacak önemli bir uygulama başlattı.

Daha önceki aylarda SGK, Ziraat Bankasıyla yaptığı protokol gereği geçici iş göremezlik ödemelerini her ayın 8-14 üncü günleri arasında ödemeye başlamış ve vatandaşların aşırı tepkisi nedeniyle uygulamayı durdurmuştu.

Uygulama sistemde yapılan iyileştirmelerle yeniden başlatılmıştır. Sistemi bilmeyen vatandaşların geçici iş göremezlik ödemelerini alamaması yine tepkilere yol açmıştır. Sistemi öğrenenler ise büyük bir rahatlık getirildiğini görmektedirler.

www.sgk.gov.tr adresinde bulunan Duyurular bölümündeki "T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU" sistemde nasıl iyileştirmelerler yapıldığını ve vatandaşlara nasıl kolaylıklar sunulduğunu izah etmektedir. Özellikle vatandaşların hesap işletim ücreti ödemeksizin Ziraat Bankasında açtıracakları hesapların tanımlatılması halinde geçici iş göremezlik ödemeleri her gün bankada kuyruğa girmeden bankomatlardan rahatlıkla alınabilmekte ve başka bankalardaki hesaplarına aktarma yapılabilmektedir. Şayet hesap tanımlatılması yapılmazsa geçici iş göremezlik ödemesi anacak ayın 8-14 ü arasında alınabilmektedir.

Vatandaşların mağdur olmamaları için internetten veya herhangi bir Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğünden Ziraat Bankasında hesap tanımlatmaları gerekmektedir.

Duyuruda neler yer alıyor?

Yazının devamı için TIKLAYIN.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber